Dainavos žodis

Pirmą kartą Alytuje – kultūrinių patirčių festivalis „Nuo Art‘isto iki Me(n)talisto“!

Alytaus Jurgio Kunčino viešoji biblioteka jaunimui dovanos neišdildomų kultūrinių įspūdžių ir patyrimų! „Nuo ART’isto iki Me(n)talisto“ – pirmasis tokio pobūdžio festivalis Dzūkijos sostinėje, skirtas jauniems smalsiems žmonėms bei jų naujiems atradimams – jau balandžio 19-ąją. Įkvėpti ir išmėginti kultūrinius potyrius šįkart kviečiame ne tradicinėse bibliotekos erdvėse, o projekto partnerių – Alytaus kultūros centro salėse. Mums labai svarbu, kad erdviai ir laisvai jaustųsi kiekvienas atėjęs.

Ką galima atrasti kelyje nuo artisto iki mentalisto? Edukacijos ir kūrybinės dirbtuvės, vyksiančios festivalio metu, pasižymės išskirtiniu interaktyvumu ir įtraukumu, sukurs jaunimui galimybę per aktyvią kūrybinę veiklą artimiau pažinti kultūros ir meno procesus. Šios iniciatyvos į veiklas įtrauks žinomus profesionalius menininkus, diskusijoje ir koncertinėje dalyje dalyvaus jaunimui gerai pažįstami veidai: komikas Evaldas Jasaitis, už savo fanų surinktą 10 tūkst. eurų auką Ukrainai pėsčiomis nukoręs net iki Berlyno, bei reperis, nenutrūkstamos dešimties valandų repo improvizacijos rekordininkas Pijus Opera. Skirtingų kūrybinių edukacijų (Slemo kūrybos, istorijos pažinimo pasitelkiant virtualią realybę, kino scenarijaus kūrimo dirbtuvių ir t. t.) metu kiekvienas galės prisiliesti prie literatūrinių procesų pažinimo, atsiverti bandymui ir kūrybiškumui bei pažinimui. Labai tikimės, kad šis festivalis bus įdomi ir nauja patirtis moksleiviams, kuri leis įgyti naujų patirčių, pažinti, susipažinti, atsiskleisti ir išbandyti naujus dalykus, atrasti savo gebėjimus.

Kultūrinių patirčių festivalis „Nuo ART’isto iki Me(n)talisto“ – tai galimybė turėti kitokias pamokas, o vėliau klasėje diskutuoti apie kultūrines patirtis. Beje, visi festivalio užsiėmimai – NEMOKAMI, tad bereikia tik noro, užsidegimo ir jūsų laiko.

DĖMESIO! Vietų skaičius ribotas. Būtina išankstinė registracija:edukatorė Viktorija Juškienė, el. p. viktorija.juskiene@alytus.mvb.lt arba tel. nr. +370 656 98 503.

Ir dar. Festivalio metu bus apdovanoti jaunuoliai, dalyvavę skaitymo skatinimo akcijoje, į kurią kvietė Alytaus Jurgio Kunčino viešoji biblioteka. Turėkite su savimi „Skaitytojo pasąׅ“ su įklijuotais lipdukais, gautais už perskaitytas knygas, ir laimėkite prizus!

Kviečiame „Skaitytojo pasą“ pasiimti Alytaus Jurgio Kunčino viešojoje bibliotekoje (Seirijų g. 2) arba Vaikų ir jaunimo literatūros skyriuje (Topolių g. 21) iki balandžio 18 d.

Na, o balandžio 19 d. susitikime Alytaus kultūros centre (Pramonės g. 1B) ir kartu panirkime į naujus kultūrinius patyrimus!

Kultūrinių patirčių festivalio „Nuo ART’isto iki Me(n)talisto“ PROGRAMA:

  • 9.30 val. Vytauto V. Landsbergio kino scenarijaus kūrimo dirbtuvės (Konferencijų salė)
  • 9.30 val. (I grupė) ir 10.30 val. (II grupė) Slemo dirbtuvės su poete Renata Karvelis (3 a. fojė)
  • 9.30 val. Armino Bartulio teatro improvizacijos (Mažoji parodų salė)
  • 9.30 val. 3D (virtualios realybės) edukacija apie istoriją ir partizanus (Mažoji salė)
  • 9.30 val. Alytaus Jurgio Kunčino viešosios bibliotekos „Kūrybinio rašymo dirbtuvės IMAGO FATUM“ (2 a. fojė) (registracijos nėra)
  • 11 val. Kūrybinis rašymas su Ilona Ežerinyte (Mažoji salė)
  • 12 val. Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos „Komiksų kūrybinės dirbtuvės“ (2 a. fojė) (registracijos nėra)
  • 12.30 val. Kotryna Zylė „Būtybės daugiabučiuose“ (Mažoji salė)
  • 13 val. Kūrybinės dirbtuvės „Iš akių matau“ (Mažoji parodų salė)
  • 14 val. Kūrybinio rašymo dirbtuvės „Traukiam kūrybos šaknį“ su Sandra Bernotaite (Konferencijų salė)
  • 14.30 val. Loterijos rezultatų paskelbimas (2 a. fojė)
  • 15 val. Sigutės Trimakaitės koncertas-edukacinis užsiėmimas (Mažoji salė)
  • 15 val. Diskusija jaunimui. Dalyvauja: komikas Evaldas Jasaitis ir reperis Pijus Opera
  • (2 a. fojė) (be registracijos)
  • 16 val. Festivalio uždarymas ir geras laikas – Pijus Opera ir DJ(2 a. fojė) (be registracijos).

Festivalio partneris – Alytaus kultūros centras, rėmėjas – AB „Kauno grūdai“.

Festivalį finansuoja: Lietuvos kultūros taryba ir Alytaus miesto savivaldybė.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: