Dainavos žodis

Susitikime su Alovės seniūnijos gyventojais – darbai ir padėkos

Susitikime su Alovės seniūnijos gyventojų bendruomene Alytaus rajono savivaldybės vadovai aptarė šioje vietovėje planuojamus darbus, išgirdo gyventojų poreikius ir sulaukė padėkų. Svarbiausių laukiančių darbų sąraše – kelių bei gatvių tvarkymo, asfaltavimo, projektavimo darbai, vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtra. Seniūnijoje suplanuota įrengti ir pėsčiųjų-dviračių taką, atnaujinti Alovėje esančios stotelės paviljoną. Tarp prioritetų – ir Alovės pagrindinio ugdymo skyriaus grupių erdvių, kur ugdomi mažiausieji, sutvarkymas, žaidimų aikštelės įrengimas.

„Atšilus orams, tiesą sakant, nesitikėjau tokio Alovės seniūnijos aktyvumo. Tačiau žmonės visus pavasario darbus atidėjo į šalį ir skyrė laiko bendriems tikslams, prioritetams, projektams aptarti. Džiaugiuosi, kad radome sutarimą net ir sudėtingais klausimais, suplanavome ne vieną darbą ir šiems, ir ateinantiems metams. Nuoširdžiai dėkoju seniūnijos gyventojams už įsitraukimą, klausimus ir pasiūlymus bei šiltą priėmimą“, – po susitikimo sakė Alytaus rajono merė Rasa Vitkauskienė.

Kelių būklė rajone gerės

Alovės seniūnijos bendruomenei pristatydama šių metų savivaldybės biudžetą merė R. Vitkauskienė teigė, jog keliams – vienai opiausių problemų Alytaus rajone – numatyta beveik 8 milijonais eurų daugiau nei pernai. Merė įsitikinusi, kad pokyčius daugiau ar mažiau pajus kiekvienas.

„Alytaus rajone yra apie 800 kilometrų neasfaltuotų kelių, šio mėnesio viduryje, jei tik leis oro sąlygos, bus pradėtas antrasis kelių greideriavimas, sutvarkysime dalį užvartų“, – teigė susitikime dalyvavęs vicemeras Aurimas Truncė.

Šiemet planuojama išasfaltuoti šiuos kelių ruožus: Šaukėnai–Alovė bei Poteronys–Venciūnai, taip pat privažiuojamąjį kelią prie Poteronių nuo kelio Antakalnis – Jieznas – Alytus – Merkinė. Bus stiprinama žvyro danga pavieniuose ruožuose: Alovės Lankų gatvėje, kelyje Takniškiai – Venciūnai, tarp Lankų ir Beržynėlių gatvių bei privažiuojamajame kelyje prie Mančiūnų nuo kelio Antakalnis – Jieznas – Alytus – Merkinė. Iš viso šiemet planuojama suprojektuoti daugiau nei 10 kilometrų Alovės seniūnijoje esančių kelių.

Taip pat šiemet bus sutvarkyta Venciūnų bendruomenės, socialinio būsto, bibliotekos ir darželio aikštelė ir įvažiavimas į ją.

Per ateinančius kelerius metus planuojama išasfaltuoti kelius Takniškiai–Venciūnai, Domantonys–Židonys, Alovė–Ilgai, Švobiškės – Domantonys – Lelionys, Terpinių gatvę link Kalesninkų, privažiuojamąjį kelią prie Takniškių nuo kelio Antakalnis–Jieznas–Alytus–Merkinė, privažiuojamąjį kelią prie Alovės (Ąžuolų gatvę) nuo to paties Antakalnis–Jieznas–Alytus–Merkinė kelio. Taip pat ir – kelią Švobiškės – Židonys – Kalesninkai.

Bus sutvarkyta ir Paupio gatvė Alovėje. Nuolat ieškoma finansavimo šaltinių ir kitiems keliams seniūnijoje tvarkyti.

Alovės seniūnijos gyventojai ne tik pasidžiaugė, kad rajono keliams skiriamas reikšmingas dėmesys, bet ir dėkojo už žiemą kokybiškai valytus kelius, kad vadovai nevengia kalbėtis su gyventojais, išgirsta jų poreikius.

Dėmesys – vaikų ugdymo sąlygoms ir bendruomenėms

Susitikime Alytaus rajono merė atkreipė gyventojų dėmesį į būtinybę užtikrinti vaikų saugumą, tinkamas ugdymo sąlygas, todėl planuose jau yra numatyta sutvarkyti Alovės pagrindinio ugdymo skyriaus grupių erdves mažiesiems. Čia pat bus įrengta ir lauko žaidimų aikštelė.

Susitikime dalyvavusi Finansų ir investicijų skyriaus vedėja Andrė Zenevičienė kvietė bendruomenes būti aktyviomis, rengti projektus ir pasinaudoti įvairiomis savivaldybės, ministerijų ir kitais finansavimo šaltiniais. „Finansavimo priemonių yra labai daug, todėl kviečiu pasinaudoti kiekviena galimybe rengti projektus, teikti iniciatyvas, o savivaldybės specialistai Jums visada pasiruošę padėti, pakonsultuoti, nukreipti tinkama linkme“, – kalbėjo A. Zenevičienė.

Norai išgirsti

Gyventojai buvo aktyvūs ir teikdami įvairius pasiūlymus – nuo poilsio erdvės Alovėje įrengimo iki šokių ir užimtumo jaunimui organizavimo. Seniūnijos bendruomenė išreiškė poreikį įrengti pėsčiųjų ir dviračių taką iki Alytaus miesto ribos. Rajono vadovai gyventojus užtikrino, kad toks darbas numatytas darbų sąraše. „Tikrai suprantame, kaip svarbu priemiestinėms teritorijoms turėti patogų susisiekimą su miestu“, – sakė merė R. Vitkauskienė. Planuojamas tiesti dviračių-pėsčiųjų takas nuo Baltosios rožės tilto link Nemuno sodų.

Seniūnijos gyventojai teiravosi ir apie galimybes prisijungti prie vandentiekio ir nuotekų tinklų. „Vandentvarkos ir nuotekų tinklų plėtra numatyta visame rajone. Taip pat ir Alovės seniūnijoje. Šiuo metu yra rengiamas specialusis vandentvarkos planas“, – sakė merė R. Vitkauskienė.

Taip pat buvo prašyta atnaujinti infrastruktūrą kapinėse. „Dar šiemet numatyta pakeisti seną tvorą Kaniūkų kapinėse, o Alovės kaimo kapinėse – senus vartus. Po poros metų šalia Kaniūkų kapinių planuojame įrengti automobilių stovėjimo ir konteinerių aikštelę, o Venciūnų kapinėse – seną tvorą pakeisti nauja“, – apie planus gyventojams pasakojo rajono vadovai.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: