Dainavos žodis

Alytiškės Viltės Šiaulytės svajonė pildosi: šoka nuo penkerių ir skina pergales čempionatuose

Viltė su partneriu Vincentu skina pergales ir svajoja treniruotis Italijoje.

13-metė alytiškė Viltė Šiaulytė aštuonerius metus šoka pramoginius šokius. Šokti pradėjo nuo penkerių metų Alytaus pramoginių šokių studijoje „Alemana“, o dabar treniruojasi Kaune šokėjos Editos Daniūtės šokio studijoje. Mergina su partneriu Vincentu skina pergales ir svajoja treniruotis Italijoje. Kaip dukros pasirinkimą vertina mama? Pakalbinome Viltės mamą Ingą Šiaulienę.

Viltė yra trečias vaikas šeimoje – pagrandukas. Kiekviena rugsėjo 1-oji merginai ypatinga diena, kuomet ir ji sulaukia ne mažiau gėlių, nei mokytojai iš mokinių, minint mokslo metų pradžią. Viltė švenčia savo gimtadienį – šį rugsėjį pasitiks jau 14-ąjį!

Tėvai Inga ir Svajūnas Šiauliai

Mama yra „Ingel“ kirpyklos savininkė, tėvas – tolimųjų reisų Europoje vilkikų vairuotojas. Mama džiaugiasi ir didžiuojasi Vilte. Dukra atsakinga, motyvuota, tad jos pomėgiui šeima negaili nei laiko, nei pinigų. „Tai turtuolių sportas. Bet mes nesame turtuoliai, tik dėl vaiko svajonės daug ko atsisakome: ir namai nebaigti statyti, ir į keliones nevažiuojame tam, kad vaikas tobulėtų“, – pažymi I. Šiaulienė. Kuomet Viltė šoko vaikų kategorijoje, pasiruošimas varžyboms kainavo pigiau. Išėjus į jaunių grupę, pasak mamos, pakilo ne tik varžybų startinių mokesčių, drabužių kainos, papildomai kainuoja ir privačios šokio pamokos, nes be jų varžyboms neįmanoma tinkamai pasiruošti. Viltę palaiko visa giminė, net sesė iš Anglijos grįžimą į Lietuvą derina prie Viltės čempionatų. Gal todėl mergina per tuos metus nebuvo nusivylusi ar persigalvojusi, kad šokių nereikia, kad pavargo.

Žiūrovas dažnai mato gražų šokį, pasitempusius šokėjus, spalvingas sukneles, o kaip jaučiasi šokėjas ir kiek darbo reikia įdėti? Mama Inga sako atvirai: „Dėl šokio teko ir hobių atsisakyti. Dar pradinėje mokykloje Viltei puikiai sekėsi vaidinti „Drevinuko“ mokyklos teatro studijoje, bet šis būrelis dubliavosi su šokio treniruotėmis, todėl teko rinktis. Vėliau Viltė bandė lankyti net ir tinklinio treniruotes, bet ir šių atsisakė. Jeigu reikia automobilyje persirengti šokėjo kostiumu, o iš būrelio išeiti anksčiau, kad į šokio treniruotes nuvyktų laiku, tuomet reikia rinktis. Juk visko gerai tikrai nepadarysi.“

Pradžia nuo 5-erių

Penkiametė Viltė su mama nuėjusi į draugų pramoginių šokių varžybas šia veikla taip susižavėjo, kad pati iškart užsimanė šokti. Netrukus mergaitė pradėjo treniruotis Alytaus pramoginių šokių studijoje „Alemana“, kur turėjo puikius trenerius. Pradžia buvo lengva, o krūvis nedidelis. Tik šokio partnerio neturėjo. Pirmasis šokių mokytojas Kęstutis Bernatavičius, individualiose pamokose padirbėjęs su Vilte, mergaitei rekomendavo šokti su partneriu. Pastarasis atsirado Viltei sukakus šešeriems metams ir pradėjus lankyti pirmą klasę. Mama I. Šiaulienė dėkinga pirmiesiems Viltės treneriams Kęstučiui ir Lilijai Bernatavičiams, kurie dukrai įskiepijo begalinę meilę šokiui. Taip pat Viltė energijos sėmėsi iš vyresnių „Alemanos“ šokėjų, kurie ją motyvavo ir buvo nenuginčijamas pavyzdys. Mergina sau pasakė: „Vieną dieną ir aš šoksiu taip kaip jie.“ Ir sau duotą pažadą tesi: moka visus 10 pramoginiams šokėjams priklausančių šokių, iš jų 5 lotynų šokius, 5 standartinius.

Treniruojasi Kaune

Viltė mokosi Alytaus Dzūkijos pagrindinėje mokykloje. Nuo praėjusių metų treniruojasi Kaune garsios šokėjos Editos Daniūtės šokio studijoje bene kasdien po 2–4 val. Kodėl mergina pakeitė šokio mokyklą? „Nesklandumai su buvusiu partneriu. Įžengus į paauglystės etapą jos buvusiam partneriui praėjo noras šokti, o Viltė su ašaromis akyse sako – noriu šokti. Ieškojome sprendimų ir teko rinktis Kauną“, – apie dukros svajonę šokti pasakoja mama. Ji pastebi, kad šokančių porų labai mažai, nors vienų merginų yra nemažai. Viltė su partneriu Vincentu skina pergales, yra varžybų finalininkai. Mama džiaugiasi, kad Vincentas atsidavęs, motyvuotas šokti ir tobulėti. Treneriai jiems žada, kad drauge jie gali pasiekti puikių rezultatų.

Šokis formuoja asmenybę

Mama pastebi, kad šokis labai formuoja dukros asmenybę. „Viltės draugai yra šokėjai ir treneriai, kurie motyvuoja rinktis ne lengviausią kelią, o siekti savo tikslo, išlaikyti tvirtą valią, nepasiduoti žalingoms pagundoms, kurias paaugliai linkę išbandyti“, – pastebi mama Inga. Dėl to ji rami – dukra teisingame kelyje.

Ir dabar mergina palaiko gražius ryšius su savo pirmaisiais treneriais Kęstučiu ir Lilija, jeigu tik yra galimybė, šoka už Alytaus klubą „Alemana“. O Viltės svajonė – treniruotės Italijoje. To ir linkime šauniai šokėjai ir jos partneriui Vincentui. Esate patys savo likimo kalviai!

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: