Dainavos žodis

Daugiškė Janina Seiliuvienė, perkopusi septyniasdešimtmetį, pradėjo groti armonika

Daugiškė Janina Seiliuvienė senjoriško gyvenimo gražiausias dienas atiduoda ne namams, bet vietos TAU veiklai bei dainavimui keliuose ansambliuose.

Daugiškė Janina Seiliuvienė po intensyvių gyvenimo darbų Alytuje ir Vilniuje senjoriško gyvenimo gražiausias dienas atiduoda ne namams, bet vietos TAU veiklai bei dainavimui keliuose ansambliuose ir dar daug kur. Ši spindinti moteris, atrodytų, nemoka ir negali liūdėti, tuo labiau skųstis! Prisipildžiusi gamtos energijos lekia strimgalviais, be sustojimų savo svajonių link. Ir ne bet kokių! O groti armonika!

J. Seiliuvienė, pernai atšventusi 70-metį, nenustojo savo užsidegimais stebinti namiškių ir Daugų krašto žmonių. Visu smarkumu įsiliejo į ansamblius, kur dainuoja, muša būgną ir skatina visus taip elgtis: nenustygti, kasdien džiaugtis pilnaverčiu gyvenimu! O neseniai moteris savo akiratį užpildė dar viena jaunystės svajone: pradėjo mokytis groti armonika. Paklausta, kas gi čia nutiko, pašnekovė tik linksmai atsakė: „Praeitų metų spalį ėmiausi neįmanomos gyvenimo misijos – grojimo armonika! Tada nežinojau, nei už kurio galo ją paimti, tačiau dabar, jau po kelių mėnesių Alytaus r. meno ir sporto mokyklos mokytojo Arvydo Kirdos suteiktų pamokų, šį tą moku“, – apie armonikos pradžiamokslį linksmai pasipasakojo Janina. Ir dabar jau ansamblio nariai tik niuksą man į nugarą, niuksą, kad tik greičiau, greičiau mokyčiausi ir jiems gročiau!“

O suvaldyti muzikos instrumentą, bene pirmąkart jį paėmus, yra nepaprasta. Bet daugiškė į metus kaip kiti nesidairo. Intensyviai mokosi ir tik smagiau iš savęs šaiposi, kai pasitaiko kokia klaidelė. „Kai mokytojas atsakė, kad nėra nemokytinų mokinių, tai ir ėmiausi bent sau įrodyti, kad ko per gyvenimą dėl darbų neišmokau, tai nors dabar galiu tai padaryti! – linksmai save apibūdino Janina. – Ėmiausi paprasčiausių pratimų ir, žinokit, jau pradedu savimi džiaugtis, kad ir tai galiu, net gal išeisiu ir į žmones kada nors.“

Smagu matyti ir klausytis, ką daugiškė Janina Seiliuvienė moka ir visiems parodo. Tai visus uždega paprastu grožiu ir entuziazmu. O moteris armonikų savininkus, mokančius spaudyti tuos magiškus mygtukus ir pakerinčius savo sugebėjimais, visada laikė dievais. Bet mes iš pašalies tą patį regime ir į jus, Janina, pažiūrėję! Darote tiek daug visko neįtikėtino!

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: