Dainavos žodis

Miesto gimtadienis – „Su gaivia bangele“

Alytaus miesto šventėje netrūks linksmybių. (Alytaus m. sav. nuotr.)

Šiemet Alytus, švęsdamas 443-ąjį gimtadienį, datą, kai jam buvo suteikta Magdeburgo teisė, minės ir jubiliejinę 25 metų sukaktį, kai pirmą kartą nuskambėjo Alytaus himnas „Su gaivia bangele“.

Šventės organizatorių – Alytaus miesto savivaldybės, miesto teatro ir kultūros centro – teigimu, himno žodžiai simboliškai sujungs šventės veiklas ir erdves, įprasmins himno svarbą bei žadins alytiškių širdis bendrystei. Šių metų šventėje pirmą kartą daug dėmesio bus skirta per Alytų vingiuojančiam Nemunui.

Šventės renginius žiniasklaidai organizatoriai su linksmomis atrakcijomis pristatė prieplaukoje.

Birželio viduryje, 14–16 dienomis, vyksiantis miesto gimtadienis alytiškius ir miesto svečius nudžiugins išskirtine daugiau nei 50-ies renginių programa, kurioje staigmenos persipins su tradiciniais šios šventės renginiais.

Kaip ir kiekvienais metais, prieš šventės atidarymą per miestą nuvingiuos spalvinga ir linksma alytiškių eisena, kurioje įmonės, įstaigos ir organizacijos galės pademonstruoti savo sumanumą bei išradingumą.

Penktadienį 19 val. Dainų slėnyje, slėnio scenoje, vyks iškilmingas miesto šventės atidarymas. Vėliau, vakare, ir kitą dieną čia vyks žinomų atlikėjų koncertai, sporto klubų parodomoji programa.

Kadangi vienu pagrindinių šventės akcentų taps Nemunas, jo pakrantes nuo 16 val. apgaubs lauko šviesų instaliacijos, o šventės dalyvius džiugins grojantis keltas per Nemuną. 22.30 val. Nemuną nutvieks šviesos paveikslų spektaklis bei šokantys šviečiantys fontanai. Šventines akimirkas norintys galės įamžinti fotozonoje „Pabarėlėm tarp lauko beržų“. 

Šeštadienį 10 val. Nemune vyks vandens motociklų varžybos mero taurei laimėti, o vidurnaktį, skambant Alytaus miesto himnui nuo Baltosios rožės tilto, pliūptels ugnies fontanas-krioklys. 

Linksmybių netrūks ir Šilo gatvės pradžioje įsikūrusioje „Šilo“ scenoje – čia koncertuos Alytaus miesto ir rajono bei iš kitų kraštų atvykę folkloro ir liaudies muzikos atlikėjai. Gros, dainuos ir šoks Alytaus muzikos mokyklos ansambliai, Alytaus jaunimo centro vokalinės studijos bei kiti jaunieji alytiškiai. Vyks poezijos popietė su Alytaus apskrities literatų klubu „Tėkmė“.

Be dėmesio neliks ir mažieji alytiškiai, juos kvies rytmečio veiklos: molio ir suvenyrų dirbtuvės, šilkografijos spaustuvė, tapyba su Alytaus jaunimo centro asmenybės ugdymo studija, didieji lauko žaidimai, diskusija vaikams ir su vaikais „Mano geriausias draugas“.

Tradicinė mugė penktadienį ir šeštadienį klegės Dainų slėnyje ir jo prieigose, o sekmadienį kartu su kitais renginiais persikels į Rotušės aikštę. Paskutinę šventės dieną vyks tradicinis XVII dviračių žygis, tarptautinis folkloro festivalis „Ateik, saulute, su pyragais“ bei staigmena – Ispanijos šiuolaikinio cirko spektaklis PELAT. Miesto teatre koncertuos ansamblis „Musica Humana“, „Baltic solo choir“ ir solistai, o vakare miesto sode šurmuliuos naktišokiai su grupe „Sieliai“. 

Kaip ir kiekvienoje Alytaus miesto šventėje, netrūks ir sporto renginių, vyks futbolo, rankinio, krepšinio, paplūdimio tinklinio turnyrai, tarptautinis dziudo turnyras A. Juozapavičiui atminti bei tarptautinis baidarių polo turnyras „Baltosios rožės“ taurei laimėti. Bus pristatytos Lietuvos paralimpinio komiteto sporto veiklos.

Šventės strateginis rėmėjas AB „Kauno grūdai“.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: