Dainavos žodis

Alytaus moterų reprezentacinė komanda triumfavo MultiGyn moterų lygos B divizione

Alytaus „RKL-gut.lt“ 2018–2019 m. sezono B diviziono nugalėtojos.

Alytaus „RKL-gut.lt“ trečius metus iš eilės tapo Moterų krepšinio lygos MultiGyn B diviziono nugalėtoja, nors tarp dvylikos besivaržančių ekipų reguliariajame sezone buvo trečia. Alytiškės įjungė papildomą pavarą pernai rudenį ir iš eilės laimėjusios 15 rungtynių į Dzūkijos sostinę parvežė lygos auksą.
Į finalo ketvertą alytiškės pateko dukart nugalėjusios šeštoje vietoje reguliarųjį sezoną baigusią Panevėžio „Naftėnas-KKSC“ ekipą. Pusfinalyje dzūkės susitiko su Vilniaus universiteto krepšininkėmis. Atkrentamųjų rungtynių etape šią komandą papildė viena perspektyviausių šalies krepšininkių Livija Sakevičiūtė. Alytaus ekipa rungtyniavo taip pat pasistiprinusi A diviziono Kauno „Aistės LSMU“ komandoje rungtyniaujančiomis dzūkėmis K. Kazočiūnaite, K. Masionyte.
Kristinos Grižienės auklėtinės Kaune vykstančio finalo ketverto pusfinalyje 87:70 (29:14, 20:24, 18:15, 20:17) pranoko Vilniaus universiteto komandą ir sekmadienį susitiko su Vilniaus „Tiketa“. Reguliariajame sezone ekipos pasidalijo po pergalę.
Permainingose finalo rungtynėse alytiškės įrodė savo pranašumą lemiamoje kovoje 68:64 (21:20, 21:16, 13:20, 13:8) įveikusios Vilniaus BC „Tiketa“. Iki rungtynių pabaigos likus 3 minutėms Alytaus komanda turėjo vieno taško persvarą, tuomet Karolina Kazočiūnaitė įmetė dvitaškį ir „RKL-gut.lt“ buvo priekyje 3 taškais.
Komandos dvi minutes nepelnė taškų, o tuomet K. Kazočiūnaitė bloku sustabdė tritaškį metančią ir rezultatą išlyginti galėjusią Vakarę Stankevičiūtę.
Galiausiai vilnietės turėjo imtis pražangų taktikos, o Gedvilė Savostaitė pataikė vieną baudos metimą ir įtvirtino Alytaus ekipos triumfą.
„RKL-gut.lt“ antrąją pagal pajėgumą Lietuvos moterų lygą laimėjo jau trečią sezoną iš eilės.
„Motyvacija niekada nedings. Mes buvome pažadėjusios savo rėmėjams, kad laimėsime trečią kartą. Tiesa, trečiajame kėlinyje žaidėjos šiek tiek puolime persistengė, buvo pristabdyta K. Kazočiūnaitė ir vilnietės persvėrė rezultatą. Rungtynių pabaigoje viską padarėme, kaip reikėjo, ir tai rodo rezultatas“, – po rungtynių komentavo vyriausioji čempionių komandos trenerė Kristina Grižienė (Alytaus „RKL-gut.lt“).
„Po tokios kovos sunku išreikšti emocijas. Be abejo, labai džiaugiamės pergale, labai norėjome laimėti, buvome tikra komanda ir aikštėje, ir už jos. Manau, nusipelnėme pirmos vietos“, – po finalo rungtynių sakė Alytaus „RKL-gut.lt“ komandos žaidėja Saulė Mikelionytė.
Alytiškių žaidėja Karolina Kazočiūnaitė buvo pripažinta naudingiausia finalo ketverto krepšininke. Ji finale pelnė 18 taškų ir surinko 26 naudingumo balus, taip užfiksavo geriausius rezultatus finalo mače. K. Kazočiūnaitė antros Lietuvos lygos finalo ketverto MVP tapo trečiąjį sezoną iš eilės.
Finale triumfavusios alytiškės iškovojo teisę rungtyniauti Lietuvos moterų krepšinio lygos MultiGyn A divizione. Ar dzūkės pasinaudos šia teise, paaiškės artimiausiu metu.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: