Dainavos žodis

Pusė tūkstančio „šiauriečių“ susirinko į žygį Alytuje

16 kilometrų distanciją pasirinko didžioji dalis ėjikų.

Alius Mikelionis

Teigiama, kad per dieną žmogus turi nueiti 10 tūkstančių žingsnių ir sudeginti 2 100 kilokalorijų. Sveikas gyvenimo būdas populiarėja ir vis daugiau galima pamatyti sportuojančių žmonių. Šiaurietiško ėjimo pradininkas Alytuje Vidas Marculevičius prisimena, kai prieš dešimt metų pradėjo žygius, dalyvių buvo vos dešimt, o dešimtame žygyje panoro dalyvauti maždaug pusė tūkstančio ėjikų.
„Į pirmą žygį išėjome 2010-10-10. Tąkart dalyvavo 10 žmonių. Kaip matote, renginys išaugo, nes tai naudinga veikla. Pastebime, kad žmonės ieško, kaip aktyviau leisti laisvalaikį ir nebūtinai renkasi šiaurietišką ėjimą. Šiemet vėl parengėme tris distancijas, tik trasą pasukome į priešingą pusę, kad būtų įdomiau žmonėms, kurie dalyvavo pernai. Šiais metais turime dalyvių iš Pasvalio, Biržų, Panevėžio, Telšių, Varėnos, Vilniaus, Eišiškių, atvyko svečiai iš Lenkijos“, – sakė „Geras žygis Alytuje“ organizatorius ir šiaurietiško ėjimo pradininkas Alytuje Vidas Marculevičius.
Šiemet „Geras žygis Alytuje“ dalyviai rinkosi šalia Alytaus esančioje nuotykių šalyje „Tarzanija“, jiems buvo paruoštos trys distancijos. Iš pradžių pajudėjo 30-ies kilometrų distanciją įveikti pasiryžę „šiauriečiai“. Šiai distancijai su stabtelėjimais pasistiprinti buvo numatytos 6 valandos.
Pati gausiausia dalyvių skaičiumi – 16 kilometrų atkarpa, o septynių kilometrų distanciją panoro eiti tie, kas dar tik pradeda šį aktyvų gyvenimo būdą, jiems padėjo renginyje dirbę instruktoriai. Organizatoriai teigia, kad maršrutai keičiami kasmet tam, kad einant būtų galima grožėtis apylinkėmis. Kitąmet „Geras žygis Alytuje“ žada grįžti į miestą.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: