Dainavos žodis

Vairavimo egzaminus laikė ir turintys 50 metų vairavimo stažą

Kadangi antrąją vietą užėmusi Janina jau antri metai dalyvauja akcijoje ir net pakvietė kartu atvykti draugę, jai buvo įteiktas specialus „Regitra“ prizas – „puikios vairuotojos“ marškinėliai.

Goda Čiginskaitė

Balandžio 6 dieną visoje Lietuvoje buvo minima Saugaus eismo diena. Ta proga Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai kartu su VĮ „Regitra“ Alytaus padalinio darbuotojais jau antrus metus iš eilės pakvietė vyresnio amžiaus vairuotojus ir vairuotojas išmėginti savo jėgas tiek sprendžiant teorijos egzaminą, tiek ir aikštelėje.
Praėjusį penktadienį šioje akcijoje dalyvavo 5 patyrę vairuotojai ir 3 vairuotojos. Visų dalyvių vairavimo patirtis ir amžius labai skirtingi. Vyriausiajam akcijos dalyviui netrukus sukaks 78 metai, tačiau jis nusiteikęs dar dvejus metus vairuoti.
„Dar nusprendžiau dvejus metus vairuoti. Atlikau techninę mašinos apžiūrą ir dar dvejus metus vairuosiu. Nors vaikai jau sako važinėti viešuoju transportu, tačiau jaučiuosi gana gerai“, – kalbėjo alytiškis Petras.
Iš 8 dalyvavusių senjorų laikant egzaminus sėkmės kiek pritrūko visiems, tačiau vis tiek buvo skelbiamos prizinės vietos. Pirmąją vietą užėmė Arnoldas Grigaravičius, antrąją – Janina Žiogelienė, o trečiąją – Ona Baublienė.
„Norėjosi pažiūrėti, kaip dabar vyksta egzaminai, pasitikrinti, ar ko neužmiršau. Pasikeitę. Kai aš prieš 40 metų laikiau, tai testą reikėjo atlikti atspausdintą popieriuje, o dabar klausimų daugiau ir įdomiau. Pasitikrinti labai yra gerai“, – kalbėjo pirmosios vietos nugalėtojas A. Grigaravičius.
Anot policijos atstovų, smagu, kad visi dalyviai nepabūgo dalyvauti akcijoje ir įsitikino esantys geri vairuotojai. Jiems buvo įteikti dalyvio diplomai ir simbolinės dovanos.
„Labai gerai sekėsi, visi patenkinti, emocijom trykšta, žinios iš tiesų gana geros. Todėl tikimės, kad ši akcija tęsis“, – kalbėjo Kelių policijos skyriaus viršininkas Andrius Rupeikis.
Praėjusiais metais buvo 2, o šiemet 8 dalyviai. „Dauguma šios akcijos dalyvių vairavimo teises laikė prieš 30, 40 ar 50 metų. Tais laikais, kai laikė, buvo visai kitokie reikalavimai. Tiems, kurie neišlaikė egzamino, tikrai neatsilieps tolimesniame vairavime. Visi išsinagrinėjo padarytas klaidas bei prisižadėjo, kad nuo šiol nuolat gilins žinias, stengsis laikytis saugaus eismo keliuose“, – kalbėjo pareigūnas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: