Dainavos žodis

Iš Varėnos pasienio rinktinės teritorijos buvo pavogta cigarečių už milijoną

Apie rezonansinį įvykį spaudos konferencijoje papasakojo Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadovas R. Požėla.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos Varėnos pasienio rinktinės teritorijoje buvo įvykdyta vagystė – išneštas itin didelis kiekis akcizais apmokestintų prekių, kurių rinkos vertė – milijonas eurų. Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadovas Renatas Požėla surengtoje spaudos konferencijoje neslėpė, kad su šiuo organizuotu nusikaltimu siejami ir tarnybos darbuotojai.
Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadovas R. Požėla pasakojo, kad 2018 m. lapkričio 20 d. buvo sulaikytas didelės vertės cigarečių krovinys – apie 1 milijonas pakelių, iš viso 2 tūkstančiai dėžių. Tą kartą krovinys buvo pristatytas į Varėnos pasienio punkto sandėlius. Balandžio 2–3 dienomis VSAT Kriminalinės žvalgybos pareigūnai informavo pasieniečius, kad kontrabandinės cigaretės yra grobstomos iš sandėlio. Dėl minimos priežasties VSAT pareigūnai surengė pasalą, kurios metu buvo sulaikytas vyras su 30 pavogtų kontrabandinių cigarečių dėžių.
Į sandėlius patekta per išorinę rinktinės tvorą. „Iki pirmadienio dienos vyko aktyvūs mūsų darbuotojų veiksmai siekiant nustatyti dingusių cigarečių kiekį. Buvo bandoma pavogti 585 dėžes cigarečių, iš kurių sėkmingai pavogta 555 dėžės. Rinkos kainomis, tai arti 1 mln. eurų vertės grobis. Į sandėlį patekta per išorinę rinktinės tvorą atlenkiant metalines sandėlio konstrukcijas. Ne nulaužus spyną, o per šoną“, – kalbėjo R. Požėla.
Tyrimo metu nuo pareigų nušalinti 6 budėtojai. „Vyksta tarnybinis patikrinimas, nuo pareigų nušalinti 6 budėtojai, kurie naktimis budėjo ir buvo atsakingi už objektų apsaugą. Du iš budėtų apklausti kaip specialieji liudininkai. Vienas iš karto suimtas, dar vienas taip pat sulaikytas. Yra atliekami būtinieji ikiteisminio tyrimo veiksmai“, – pasakojo Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadovas.
Įtariama, kad organizuotai grupuotei galėjo padėti ir pasienio pareigūnai. „Asmenys, kurie sietini su organizuota nusikalstama grupuote, galbūt dirbo ne vieni, o padedant mūsų pareigūnams. Bet čia viena iš versijų. Tai rezonansinis įvykis. Žala organizacijos reputacijai padaryta“, – sakė R. Požėla.
Paskutinis panašus atvejis nutiko 2007 metais, kai iš pasieniečių sandėlių irgi dingo konfiskuotos cigaretės.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: