Dainavos žodis

Išrinktas Alytaus meras: „Tikiu, kad Alytus gali geriau ir tikrai bus geriau“

Nerijus Cesiulis: „Man labai svarbu mūsų miestą paversti tokiu, kuriame tikrai gera gyventi.“

Balandžio 18 dieną Alytaus Rotušės aikštėje bus inauguruotas tiesiogiai žmonių ketverių metų kadencijai išrinktas 37-erių Nerijus Cesiulis.
Kokios nuotaikos prieš inauguraciją, ar šeima pasiruošusi namuose rečiau matyti vyrą ir tėtį, ar išrinktą merą jau supa naujai pasirodę „draugai“, ar ne baugu stoti prie valdžios vairo, ar nusprendė, už kurios problemos „griebs“ pirmiausiai ir kas bus artimiausi komandos nariai koalicijoje – pokalbis su išrinktu meru NERIJUMI CESIULIU.

– Kai rinkiminę naktį jau buvo aišku, kad žmonės pasirinko jus, kokie pirmieji jausmai užplūdo – džiaugsmas ar nerimas, kad per ateinančius ketverius metus reiks prisiimti atsakomybę už alytiškių gerovę?
– Nebuvo nei džiaugsmo, nei liūdesio. Supratau, kad tai bus labai didelė atsakomybė už visą miestą. Pamenu, tą rinkiminę naktį buvo didelis nuovargis, nes rinkiminė kova buvo labai sudėtinga. Tačiau neslėpsiu, kad kai kartu su komanda pasieki tikslą, malonu.

– Kol kas gana paslaptingai kalbate apie koaliciją. Vis tik, kas tie žmonės, su kuriais sudarysite koalicinę darbų programą ir susiderinę veiksite?
– Koalicijoje, kaip skelbėme ir anksčiau, bus socialdemokratai, valstiečių ir žaliųjų sąjunga, konservatoriai, liberalė bei „Alytaus piliečiai“. Kalbame, kad galbūt prisijungs dar kai kurie išrinkti tarybos nariai. Tačiau kol kas jie konkrečiai nesuformulavo savo pozicijų. Esame atviri. O kas bus administracijos vadovai, mano artimiausioje komandoje, jau apsisprendę, tačiau kol kas išlaikysime paslaptyje, nes vyksta derinimai. Tačiau jau greitai apie tai pranešime.

– Alytaus socialdemokratų rinkiminėje programoje buvo 101 darbų planas, kitos partijos, komitetai taip pat turėjo savo prioritetus. Jūsų kaip mero manymu, kokius darbus būtina „griebti“ pirmiausiai?
– Darbinė grupė jau dėlioja bendrą koalicinę programą. Kartu su koalicijos partneriais ją pristatysime miestiečiams. Kaip ir minėjau rinkimų metu, pirmiausiai susitiksiu su įstaigų vadovais, tarnautojais. Bandysiu išsiaiškinti, kas negerai, ką reikia spręsti. Tikiu, kad kartu su komanda juos pavyks išspręsti.

– Kiek Jums pačiam svarbu, kad esate išrinktas ir dirbsite savo gimtojo krašto meru?
– Aš esu alytiškis. Čia gyvena mano tėvai, šeima, draugai. Jau 12 metų buvau taryboje, o dabar šioje – mero – pozicijoje man labai svarbu mūsų miestą paversti tokiu, kuriame tikrai gera gyventi. Ir tą kartu su koalicijos partneriais tikimės padaryti. Suprantu, kad tarybos narys ir meras skirtingos pozicijos, ir manęs laukia dideli iššūkiai, nes mero darbas yra nuo ryto iki vakaro.

– Ne paslaptis, kad einant aukštas pareigas netrukus ima supti ne visada tikri „draugai“. Ar jau patyrėte šį reiškinį ir kaip atskiriate nuoširdumą nuo veidmainiavimo?
– Kaip minėjau, politikoje aš esu 12 metų. Tai tų vadinamųjų „draugų“ buvo visada. Tą rinkimų naktį, kai tik paskelbė rezultatus, atvertęs feisbuko puslapį pamačiau, kad atsirado keli šimtai naujų draugų per vieną valandą. Kol kas nepastebiu, kad kažkas labai šlietųsi. O gal nenoriu pastebėti… Vis tik aš pirmiausiai vertinu žmonių kompetencijas ir esu pakankamai įžvalgus.

– Buvęs miesto meras Vytautas Grigaravičius viešai teigia, jog dėl pareigų 4-iems metams iš gyvenimo išbraukė sportą, labai mažai laiko galėjo skirti pomėgiams, poilsiui ir net šeimai. Tai kaipgi bus su jūsų mėgstama žvejyba?
– Aš ir žvejoju, ir medžioju, ir sportuoju. Nežinau, gal reiks keltis 6 ryto ir anksti sportuoti. Tačiau nei sporto, nei pomėgių neketinu apleisti, nes man tai labai svarbu. Suprantu, kad laiko bus mažiau, bet pasistengsiu viską suderinti.

– Jūsų šeimoje – du maži vaikai. Kiek teko matyti, automobilyje visada bent viena vaikiška kėdutė, esate aktyviai prie šeimos reikalų prisidedantis tėtis. Kaip dabar?
– Kol kas viskas yra kaip įprasta, o kaip bus po balandžio 18 dienos, sunku prognozuoti. Pasistengsiu maksimaliai planuoti laiką, nes šeima – man pats svarbiausias dalykas. Mano sūnus mėgsta žvejoti, tad planuoju kartu tai daryti. Žinau, kad nuo mano pareigų šeima nukentės, tačiau pasistengsiu viską derinti.

– Kartu su Lazdijų rajono mere būsite jauniausi Pietų Lietuvoje. Gana jaunas amžius, Jūsų manymu, pliusas ar minusas?
– Politikoje aš ne naujokas. Mane priėmė 25-erių metų kaip tarybos narį. Tad dabar, manau, amžius neturės jokios įtakos. Pasinaudodamas savo patirtimi susitvarkysiu puikiai. Alytus yra didžiausias regioninis miestas ir tikiu, kad gerai atstovausiu miesto interesams Regioninėje plėtros taryboje, Vyriausybėje.

– Ne vieną kadenciją Jums teko dirbti opozicijoje. Buvote vienas aktyviausiai pastabas reiškusių, alternatyvas siūliusių tarybos narių. Ar nebus keista dirbti priešingoje pusėje?
– Dabar bus labai gerai, nes visas įžvalgas galėsiu pateikti prieš tarybos posėdį. Opozicijoje aš buvau tas žmogus, kuris analizavo, skaičiavo ir daugiau mažiau išmaniau visas sritis. O nuo šiol planuoju, kad susitikimuose su administracija išgirsiu nuomones ir racionaliai spręsime klausimus. Šiuo metu taryboje buvo 6 žmonės, kurie kalbėjo garsiai. Kalbėti man nebus draudžiama ir vykdant mero pareigas.

– Dėkojame Jums už pokalbį.

Kalbėjosi
Daina Baranauskaitė

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: