Dainavos žodis

Įsiplieksti gaisrui, rizikuodami gyvybe, neleido įmonės darbuotojai

Dėl darbuotojų akylumo ir ugniagesių operatyvaus darbo pastatas iki pamatų nesupleškėjo. Atsipirkta nedideliu turto apgadinimu.

Bendrasis pagalbos centras pranešė, kad ketvirtadienį 10 valandą ryto Perlojos kaime gaisras kilo medžio apdorojimo įmonėje. Laimei, įmonės darbuotojų ir operatyviai atvykusių ugniagesių gelbėtojų pastangomis gaisras neįsiplieskė.
Varėnos ugniagesiai gelbėtojai gavo pranešimą, kad dega granulių cechas Perlojos kaime. Į nelaimės vietą atskubėjo net 7 ugniagesių gelbėtojų automobiliai iš Varėnos, Alytaus, Merkinės, Alytaus rajono. Taip pat specialios automobilinės kopėčios.
„Tuo metu, kai atvažiavome, keliose vietose degė stogas. Bet operatyviai dirbant ugnis buvo sustabdyta ir, kaip matome, nuostolių nėra daug“, – įvykio vietoje komentavo Varėnos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Andrius Kandratavičius.
Anot Varėnos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko, įsiplieksti gaisrui, rizikuodami gyvybėmis, kol atvažiavo ugniagesiai, neleido įmonės darbuotojai.
„Gaisrą pastebėjo darbuotojai. Jie net per daug rizikavo savo gyvybe. Jie užlipo ir antrame aukšte ugnį gesino gesintuvais. Ten buvo didelis uždūminimas. Galėjo žmogus iš ten ir negrįžti. Bet buvo toks jų pasirinkimas. Mes nenorėtume, kad žmonės taip elgtųsi. Juk svarbiausia yra žmonių gyvybė, o tik po to turtas“, – kalbėjo A. Kandratavičius.
Anot ugniagesių, paprastai taip laimingai gaisrai medžio perdirbimo įmonėse nesibaigia. „Dažniausiai būtent medžio apdirbimo įmonės sudega, nuostoliai būna labai didžiuliai. Čia iš tiesų tiesiog pasisekė, nes gaisras pastebėtas labai anksti, jis neišsiplėtė, todėl mums pavyko jį sutramdyti“, – pasakojo pašnekovas.
Gaisro priežastimis ugniagesiai įvardija netvarkingumą, mat arti kamino buvo pjuvenų. „Gaisro židinys greičiausiai bus nuo kamino, šalia kurio užsidegė pjuvenos. Visa tai, kas buvo naudojama technologiniame įrenginyje. Tai galbūt nesitvarkymo priežastis. Medžio apdirbimo įmonės dažniau turi valyti savo technologinius įrenginius. O tai yra aplaidumas“, – sakė Varėnos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: