Dainavos žodis

Daugiškė Skaistė Makselytė konkurso „Allegro“ laureatė

2019 m. balandžio 12 d. Alytaus r. meno ir sporto mokyklos 6 klasės mokinė Skaistė Makselytė su mokytoja Joana Laugaliene dalyvavo IX respublikiniame jaunųjų pianistų techninės pjesės konkurse „Allegro“, kuris vyko Lazdijų meno mokykloje. Konkurso tikslas ir uždaviniai – atskleisti ugdytinių meistriškumą, individualumą, ugdyti grojimo techniką, tęsti bendradarbiavimą tarp muzikos (meno) mokyklų, fortepijono instrumento pedagogų ir mokinių bei dalintis pedagogine patirtimi.
Į konkursą atvyko jaunieji pianistai iš visos Lietuvos, kuriuos vertino garbinga komisija. Komisijos pirmininko pareigas vykdė Reda Stabinskienė – Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos fortepijono mokytoja metodininkė; komisijos narės – Skaidrė Maldonienė, Kauno r. Garliavos meno mokyklos fortepijono mokytoja metodininkė ir Daiva Varževičienė, Vilkaviškio vyskupijos Krikščioniškosios kultūros centro meno mokyklos fortepijono mokytoja. Smagu, kad šiame konkurse 6 klasės mokinė Skaistė Makselytė įvertinta laureatės diplomu (vyresnioji mokytoja Joana Laugalienė).
Mokytojams vyko seminaras „Fortepijoninės technikos vystymas ir pedalizavimo mokymas įvairiuose mokymo etapuose“, kuriame komisijos pirmininkė Reda Stabinskienė dalijosi savo profesine, pedagogine patirtimi ir tą pademonstravo praktiškai, dirbdama su ugdytiniais. Mokiniai aplankė Lazdijų biblioteką, kurioje įrengti žaidimų kambariai, skaityklos, ir pasigrožėjo miesto kraštovaizdžiu.
Esame dėkingi Lazdijų meno mokyklos bendruomenei už šiltą priėmimą ir bendravimą, o Skaistės tėveliams – už saugią kelionę.
Alytaus r. meno ir sporto mokyklos informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: