Dainavos žodis

Sklando poezijos paukštė

„Tėkmės“ literatės su „Sietyno“ klubo pirmininku R. Jurgelevičiumi.

„Poezija – tautos sparnai…“ – yra kalbėjęs poetas Justinas Marcinkevičius. Tie sparnai kelia žmogų nuo kasdienybės į gražesnį, svajų pasaulį, suteikia dvasinės šviesos ir stiprybės. Poezijos paukštė sklando po Dzūkiją, maloniai sutinkama visur, kur tik pragysta…
„Tėkmės“ klubo poetai su kūryba jau aplankė Pivašiūnus. Skaitėme humoristinę poeziją aukštaičiams Anykščių miesto bibliotekoje, parsivežėme iš ten almanachą „Humoro medis“. Renginį organizavo poetė, almanacho sudarytoja Aldona Širvinskienė.
Esame laukiami Ūdrijos bibliotekoje, Dzūkijos pagrindinėje mokykloje, Dauguose, Punioje ir kitur. Čiulbės poezijos paukštė visą žalią, žydintį pavasarį.
Balandžio viduryje viešėjome Marijampolėje. Su tenykščiu klubu „Sietynas“ draugaujame, dalinamės poezijos posmais jau apie 18 metų. Sujungia poezijos tiltai Šešupę su Nemunu, einame tuo tiltu ir esame laimingi, turėdami draugų. Marijampoliečiai šventė veiklos 20-metį. Klubo vadovas Ričardas Jurgelevičius kalbėdamas peržvelgė svarbesnius veiklos momentus, priminė, jog klubas yra gyvavęs prieš 100 metų. Jis pakvietė prabilti svečius, atvykusius į jubiliejų.
Ilgų, našių kūrybos metų linkėjome „Sietyno“ klubo nariams, ypač norėjosi geros kloties palinkėti pirmininkui ir ilgametei poetei Birutei Papečkienei bei poetui Jaronimui Šalčiūnui. Mūsų dovana marijampoliečiams jubiliejaus proga – tai poezija. Skyrė klubui eiles Onutė Baltrukevičienė, Regina Rasimienė, Irutė Lazickienė, Mudita Makaveckienė ir Palmyra Pracuvienė. Pirmininkė Emilija Krušinienė padėkojo už ilgametę draugystę su klubu „Tėkmė“ ir įteikė R. Jurgelevičiui gėlių, Padėkos raštą bei naują eilėraštį „Sietyno šviesa“.
Gyvuoki, „Sietyne“, daug metų žibėk,
Tegul Lietuva visa žino,
Kaip mokat poeziją gerbt ir mylėt,
Ir garbę sūduvių jūs ginat.
Prie poezijos gražiai derėjo, kėlė nuotaiką Suvalkų lietuvių klubo „Vienybė“ dainos bei eilėraščiai. Skambiai dainavo ansamblis „Ančia“, dainuoti moko Vytautas Batvinskas. Jų gražių dainų yra girdėjusi ir Alytaus visuomenė.
Sveikinimo, gražių palinkėjimų žodžius tarė Vilkaviškio, Elektrėnų, Raseinių, Kalvarijos ir kitų klubų literatai. Iš tiesų, malonu turėti bičiulių, siekiančių poezija šlovinti Lietuvą, gimtąją kalbą, mūsų gražų kraštą ir čia gyvenančius žmones. Tespindi poezijos šviesa, teneša gyvenimo grožį ir viltį į kiekvienus namus.

Emilija Krušinienė,
literatų klubo „Tėkmė“ pirmininkė

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: