Dainavos žodis

Kokoso aliejaus spaudimo gamykloje – nelaimė

Šioje Alytaus gamykloje stipriai susižalojo elektros darbus vykdęs darbuotojas iš Kauno bendrovės.

Goda Čiginskaitė

Nelaimė Alytuje, kokoso aliejaus spaudimo gamykloje „Premium Oil“, įvyko prieš dvi savaites. Tiesa, iš 3 metrų aukščio nukrito ne minėtos gamyklos darbuotojas, o papildomiems elektros darbams samdytas kitos Kaune registruotos įmonės elektrikas.
Vyras patyrė daugybinius sumušimus ir lūžius, iki šiol gydomas ligoninėje. Valstybinės darbo inspekcijos inspektoriai jau baigia atlikti tyrimą.
„Galime pasakyti, kad nebuvo vidinės darbo kontrolės, prasti organizaciniai klausimai. Atvykusiems į šią gamyklą darbuotojams nebuvo vestas instruktažas, o juk tai išskirtinė gamykla. Ten verdamas aliejus, yra slidūs paviršiai dėl aliejaus garų. O tai ir lėmė, kad įvyko nelaimingas atsitikimas“, – „Dainavos žodžiui“ komentavo valstybinės darbo inspekcijos Alytaus skyriaus vyriausiasis inspektorius Vytautas Mikelionis.
Kokoso aliejaus spaudimo gamykloje elektros instaliacijos darbus vykdžiusiai bendrovei dėl jos nukentėjusio darbuotojo gresia baudos ir įspėjimai, mat nebuvo užtikrintas darbuotojo saugumas ir tai baigėsi nelaime.
„Bus pateikti reikalavimai. Greičiausiai bus ir tam tikros nuobaudos. Už darbo organizavimo pažeidimus ir vidinės kontrolės stoką“, – sakė V. Mikelionis.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: