Dainavos žodis

Švietimo pertvarkos siūlymuose – keletą mokyklų uždaryti, o Likiškėlių progimnaziją – griauti

Alytaus švietimo bendruomenei pristatyta švietimo tinklo pertvarkos studija. Labiausiai rekomendacijos paliestų Sakalėlio pradinę, Drevinuko mokyklą-darželį ir Likiškėlių progimnaziją. Šias ugdymo įstaigas siūloma uždaryti.
Daugiau kaip 14 tūkst. eurų kainavusi ir pristatyta švietimo tinklo pertvarkos plano rekomendacija sutikta toli gražu ne su plojimas – bendruomenė rūsčiai žvelgė į siūlymus. Ir nors masinės diskusijos neprasidėjo, lengva prognozuoti, kad pasipriešinimas bus.
Plano rengėjas siūlo uždaryti „Drevinuko“ mokyklą-darželį, „Sakalėlio“ pradinę mokyklą ir Likiškėlių progimnaziją. „Drevinuką“ lankančius darželinukus pasiūlyta perkelti į kitas ikimokyklinio ugdymo įstaigas, o mokinius su visu personalu perkelti į greta esančią Vidzgirio pagrindinę mokyklą. Vidzgirio mokykloje esą galėtų mokytis ir „Sakalėlio“ mokiniai. Dviejų uždaromų įstaigų patalpas siūloma išnuomoti. Įstaigų vadovai teigė esantys šokiruoti.
„Man buvo tikrai netikėta. Nuliūdino, bet manau, kad tai labai subjektyvi analizė. Manau, kad visi analizuos ir rimtai žiūrės į šią studiją, pirmiausiai atkreips dėmesį į vaiką, mokyklos bendruomenę“, – kalbėjo „Sakalėlio“ pradinės mokyklos direktorė Virginija Vitunskaitė
„Drevinuko“ bendruomenės atstovai teigė tikėjęsi panašaus siūlymo, mat tokie gandai sklandė ne vienerius metus. „Taip, nujautėme, nes tris kartus įstaigą norėta uždaryti. Taip ir galvojome, kad gali į mus nusitaikyti. Labai keista, nes mūsų įstaiga 100 proc. užpildyta, mieste mokiniai kainuoja vieni mažiausiai“, – kalbėjo „Drevinuko“ direktoriaus pavaduotoja Birutė Semeškienė.
Anot studijos rengėjų, reikėtų atskirti dalį Panemunės ir Piliakalnio progimnazijų patalpų jas išnuomojant. Bene labiausiai visus sujaudino siūlymas nugriauti Likiškėlių progimnaziją ir statyti naują įstaigą. Mat renovacija kainuotų kone dvigubai brangiau nei naujos statybos. Dar viena rekomendacija – visas lopšeliuose-darželiuose veikiančias priešmokyklinio ugdymo klases perkelti į greta esančias mokyklas.
Savivaldybės vadovai ramina – tai – tik siūlymai. „Mačiau, kad salėje kai kurie švietimo įstaigų vadovai sunerimo, nesuprato šios studijos pagrindo, reikės tolimesnių diskusijų. Noriu pasakyti, kad ši studija užsakyta dar praėjusioje kadencijoje. Tai, kas šiandien buvo išsakyta – rekomendacinio pobūdžio, ji bus pristatyta atskirai vadovams, vyks diskusijos taryboje“, – kalbėjo Alytaus mero pavaduotojas Šarūnas Klėgeris.
Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas taip pat ramino, kad tai tik rekomendacinio pobūdžio studija. „Žmonės atliko darbą, jie buvo tam pasamdyti. Labai gerai, kad tai nepriklausomi žmonės, švietimo ekspertai, kompetentingi. Jie turi teisę siūlyti, bet tai reikia vertinti kaip jų matymą, pasiūlymus. Ką daryti, kad būtų sutvarkytas švietimo įstaigų tinklas ir racionaliai naudojamos biudžeto lėšos“, – sakė V. Valūnas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: