Dainavos žodis

Sporto bendruomenė priešinasi galimam sporto mokyklos pardavimui

Sporto mokykla gali būti parduota.

Alius Mikelionis

Artimiausiu metu Alytaus miesto politikai turės priimti nelengvą sprendimą, ką daryti su 1932 metais pastatyta Alytaus sporto mokykla. Viešojoje erdvėje pasigirdo nuogąstavimų, kad miesto centre esantis pastatas gali būti parduotas. Ilgametis dziudo treneris Zenius Vencevičius sako, kad ši salė yra savotiška sporto Meka, kurioje treniravosi per 100 pasaulio ir Europos kovinių sporto šakų čempionų ir prizininkų. Anot trenerio, ši salė laikoma geriausia dziudo sale Lietuvoje. Čia – trys tatamiai, aukštame pastate geresnės ventiliavimo galimybės, kurios labai svarbios šiam sportui.
„Aš prieš, kad Alytaus sporto mokykla būtų parduota. Žiūrint iš istorinės pusės, čia yra sporto šaknys, čia sporto Meka, čia yra sporto dvasia ir gera sportinė aura. Bazė yra miesto centre, todėl kažkam labai jau rūpi“, – sako ilgametis dziudo treneris Zenius Vencevičius.
Alytaus miesto vadovų manymu, sporto mokykla galėtų būti parduota, o gautos lėšos būtų investuotos į sportininkų gerbūvį. Kalbama, kad laukia švietimo reforma, po kurios bus laisvų patalpų, tuo tarpu Alytaus sporto rūmai dziudistų priglausti negalėtų, mat visos patalpos eksploatuojamos.
„Po švietimo tinklo pertvarkos mes tikrai turėsime mieste patalpų. Yra trys variantai: parduoti pastatą, ieškoti verslo, kuris galėtų būti su savivaldybe dalininku, ieškoti biudžete pinigų pastatui renovuoti. Trečiadienį sporto bendruomenė diskutuos apie sporto mokyklos ateitį. Mes atsižvelgsime į jų nuomonę“, – teigia mero pavaduotojas Šarūnas Klėgeris.
Kęstutis Bernatavičius, Alytaus miesto sporto tarybos pirmininkas kalbėjo: „Treneriai baiminasi dėl to, kad nėra aiškios vizijos, kur jie bus iškelti, į kokias patalpas, kaip jos bus suremontuotos, sutvarkytos, ar bus patogu patiems sportininkams ir treneriams atvykti. Čia dar daug klaustukų. Manau, kad kol nėra įrengtų kitų patalpų, apie esamų patalpų kažkokį kitą naudojimą dar net neverta kalbėti. Jeigu bus tų sporto šakų treniruotėms sudarytos geros sąlygos kitoje vietoje, tai nematau jokių problemų“.
Alytaus sporto mokykla priklauso Sporto ir rekreacijos centrui. Anot įstaigos inžinerinių sistemų specialisto Kęstučio Ąžuolo, pastatas reikalauja kapitalinio remonto, žiemą temperatūra neviršija 16 laipsnių. Pastatas vienas labiausiai pralaidžių šilumai Alytuje, kurie priklauso Alytaus sporto ir rekreacijos centrui.
Dalis Dzūkijos sostinės sporto bendruomenės nesutinka su Alytaus sporto mokyklos, tapusios savotiška sporto Meka, esančios Anzelmo Matučio gatvėje, pardavimu. Trečiadienį sporto bendruomenė diskutuos, ar turėtų sporto mokykla išlikti. Iki Alytaus sporto rūmų atidarymo 1977 metais sporto mokykloje treniravosi daugelio sporto šakų atstovai, čia savo kelią į Olimpą pradėjo miestą ir šalį anksčiau garsinę, taip pat savo karjeras šiuo metu tęsiantys profesionalai. Sprendimas dėl Alytaus sporto mokyklos ateities turėtų būti priimtas artimiausiuose Alytaus miesto savivaldybės tarybos posėdžiuose.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: