Dainavos žodis

Iki Alytaus biudžeto tvirtinimo likus savaitei – nauja biudžeto projekto alternatyva

J. Krasnickas po ligos kol kas turi nedarbingumo lapelį, tačiau pokalbiui priėmė savo namuose. Politikas tikisi, kad sausio 30 dieną vyksiančiame tarybos posėdyje jau dalyvaus.

Goda Čiginskaitė

Alytaus miesto savivaldybės biudžeto tvirtinimas numatytas sausio 30 dieną. Tarybos frakcijos pateikė pasiūlymus, bandoma juos įvertinti ir rasti aukso vidurį. Tiesa, pirmadienį gimė nauja biudžeto projekto alternatyva susivienijus socialdemokratams, konservatoriams ir frakcijai „Už Alytų“. Kalbamasi ir su Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija.
Alytaus miesto tarybos narys, socialdemokratų frakcijos pirmininkas Jurgis Krasnickas įveikė sveikatos problemas ir nors dar turi nedarbingumą, sutinka priimti savo namuose bei pakomentuoti, kodėl gimė dokumentas – alternatyva 2020 metų biudžeto projektui su tam tikrais pakeitimais.
Nors kol kas neatskleidžiama, kiek parašų ant biudžeto alternatyvos dokumento, tačiau aišku, kad susitarimas yra tarp socialdemokratų, konservatorių, „Už Alytų“ frakcijų, kalbama ir su Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija.
„Mes pasikalbėjome – konservatoriai, socialdemokratai, „Už Alytų“, – kad reikia pasiderinti. Už biudžetą atsakinga taryba. Todėl norime jį suformuoti atsakingai. Manau, kad turėsime rasti kompromisą. Konfliktas – kvailių rezultatas, o kompromisas protintų žmonių. Tad mes, konservatoriai, „Už Alytų“ ir žalieji, pasitarėme dėl daugumos eilučių. Manau, kad iš kitų frakcijų yra ir nepatenkintų, kai kas nori dirbti principu skaldyk ir valdyk. Bet to nereikia“, – kalbėjo Lietuvos socialdemokratų frakcijos pirmininkas miesto taryboje J. Krasnickas.
J. Krasnickas Alytaus miesto taryboje dirba nuo 1990-ųjų, yra ėjęs mero pareigas. Jo teigimu, biudžetas – pats svarbiausias metų dokumentas. Partijos, komitetai, dalyvavę rinkimuose, prieš rinkėjus prisiėmė tam tikrus įsipareigojimus, tad norisi, kad bent dalis siekių atsispindėtų biudžete. Naujoji iniciatyvinė grupė – socialdemokratai, konservatoriai, „Už Alytų“ – nori perskirstyti 1,7 milijono eurų biudžeto lėšų. Iš viso 2020 metų biudžete – bene 66 milijonai eurų.
„Geriau viską aptarti prieš tarybos posėdį. Nesu naivus ir nemanau, kad nebus diskusijų. Tačiau jas būtina sumažinti iki minimumo. Aš parašą padėjau. Mano pavardė pirmo. Yra Edmundo Čečėtos, kitų. Meras viską žino, tačiau jo parašo nėra, nes jis meras, visų žmonių rinktas. Jis turės viską apibendrinti“, – sakė pašnekovas.
Socialdemokratų frakcijos pirmininko klausiame, ar gimęs naujas dokumentas yra įžanga į pasikeisiantį Alytaus politinį žemėlapį? „Nežinau. Aš visą laiką maniau ir manau, kad yra trys pačios didžiausios frakcijos, kurios ir teikia biudžeto alternatyvą. Visi kiti šiek tiek mažesni. Kad su visais reikia dalyvauti – tegul. Gyvenimas parodys. Praėjusią kadenciją iš 13 mandatų „Alytaus piliečiams“ tauta paliko tik 3. Rodiklis akivaizdus. Nežinau, ar „Alytaus piliečius“ reikia šalinti. Ne man vienam spręsti. Tačiau jų veiksmai destruktyvūs“, – kalbėjo J. Krasnickas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: