Dainavos žodis

Dėl vietų darželiuose – Alytaus miesto ir rajono merų derybos

Visi vaikai turi gauti darželius – tą sutarė tiek rajono, tiek miesto vadovai

Alytaus rajono savivaldybės meras ramina tėvelius: vietų tikrai visiems vaikams darželiuose pakaks.

Pastaruoju metu netylant kalboms apie Alytaus švietimo tinklo pertvarką ir vietų trūkumą darželiuose rajono vaikams, Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas ramina rajono gyventojus, jog vietų visiems tikrai pakaks. Aptarti situaciją susitiko Alytaus miesto ir rajono merai.
Vis aštrėjant problemai dėl vietos mažosioms atžaloms stygiaus Alytaus lopšeliuose-darželiuose, miesto politikai tarsi su priekaištu atsisuko į rajono politikus ir ėmė diskutuoti, ką daryti. Kiek rajono savivaldybė gali prisidėti prie rajone registruotų, tačiau į miesto darželius vedamų vaikų išlaikymo, diskutavo Alytaus miesto ir rajono merai.
„Vaikai visi turi gauti darželius – tą sutarėme tiek mes, rajono vadovai, tiek miesto. Tai, žinoma, pareikalaus papildomų pinigų. Dalį plėtros mes numatome rajone. Tai Venciūnuose, Luksnėnuose, sodininkų bendrijose. Tikėtina, kad statysime modulinius darželius. Tačiau suprantama, mes nepajėgūs visų darželinukų sutalpinti rajone. Juo labiau, tėveliai važiuoja į darbus ir pristato vaikus į miestą“, – kalbėjo Alytaus rajono meras A. Vrubliauskas.
Iš viso Alytaus lopšelius darželius lanko 570 mažųjų, o bendrojo ugdymo mokyklas – 1250 moksleivių.

Alytaus miesto meras N. Cesiulis sako, kad derybos su rajono vadovu vyksta sklandžiai.


„Tiesa ir ta, kad mūsų apie 1300 moksleivių mokosi bendrojo ugdymo mokyklose. O juk žinome, kad tos mokyklos neperpildytos. Bene nei viena savivaldybė Lietuvoje nekelia tokių problemų, kaip Alytaus. Bet mes pasiruošę derintis. Mus jungia tai, jog vaikas ir jo interesai daug aukščiau nei politinės ambicijos. Mūsų laukia dar derybos ir analizė. Tačiau naudodamasis proga, noriu akcentuoti, kad tėveliai būtų ramūs, nes visi gaus vietas darželiuose. Tikrai nereiks keisti gyvenamųjų vietų deklaracijų, situacija bus išspręsta“, – sakė rajono meras.
Alytaus miesto meras N. Cesiulis sako, kad derybos su rajono vadovu vyksta sklandžiai. „Turime iššūkį, kad ne visi vaikai telpa į darželius. Todėl ir kalbame su rajono meru, ką daryti, kad nuo rugsėjo 1 dienos visi vaikučiai turėtų galimybę ar mieste, ar rajone gauti darželį. Mums svarbu miesto ir rajono tarpusavio bendradarbiavimas. Su rajono savivaldybės vadovais sutarėme, kad skaičiuosime, kiek gali kainuoti papildomų 7–8 grupių steigimas. Matome, kad rajonas kažkiek ketina atidaryti įstaigų. O mieste laisvos vietos atsiras tose įstaigose, kuriose šiuo metu vyksta diskusijos“, – sakė Alytaus meras.
Derybos turėtų baigtis artimiausiomis dienomis.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: