Dainavos žodis

Makniūniškiai rinkosi į tradicija tapusią Petrinių šventę

Sekmadienį Makniūnų sodžiaus bendruomenėje vyko tradicinė Petrinių šventė. Pasveikinome mūsų bendruomenės narius: Petrą Jasionį, Petrą Balevičių, Petrą Baranauską, Petrą Liegų ir Povilą Sakalauską. Mūsų kaimo žmonėms ir svečiams gausiai susirinkti nesutrukdė nei nebaigti darbai, nei džiūstantis šienas, nei didelė kaitra. Noras pasveikinti varduvininkus, pasižiūrėti koncerto, padainuoti, susitikti, pabendrauti prie šaltos arbatos puodelio – tai pats geriausias įrodymas, kad mūsų žmonės nesusvetimėję, kad jiems rūpi kitų džiaugsmai ir rūpesčiai. Pabijoję sinoptikų pranašauto lietaus ir kaitros, visus sukvietėme į bendruomenės namus. Čia skambėjo sveikinimai ir linkėjimai varduvininkams, klausėmės Nemunaičio vokalinio ansamblio „Smiltė“ ir mūsų folklorinio ansamblio „Apsingė“ bei dueto „Dairūnas“ (Dainius Juozapavičius ir mūsų seniūnas Arūnas Laukaitis) dainų. Buvo skaitomi posmai Petrams, bibliotekininkė Berūta Sadauskienė surengė viktoriną „Ką mums sako šv. Petro ir Povilo vardai?“, kurios metu sužinojome daug naujo, o neteisingi atsakymai nuvilnydavo per salę juoko banga. 
Lietus aplenkė mūsų kiemą, todėl mažiesiems šventės dalyviams labai pasisekė – vaikučių draugė Onutė Grybauskienė su Genute Vencevičiene organizavo mini sportines žaidynes, kurių metu vaikai išbandė jėgas įvairiose estafetėse: traukė virvę, mėtė kamuolį, suko lanką, žaidė kėgliais. Mažieji smaližiai po rungčių sulaukė ledų lietaus – vis tik sinoptikai dėl lietaus neapsiriko. 
Po koncerto neskubėjome skirstytis – prie šaltos arbatos puodelio vaišinomės braškėmis bei šventės dalyvių atsineštais skanėstais, dainavome liaudies dainas, džiaugėmės, kad karantinas paleido mus iš savo geležinių gniaužtų. Juk mes, dzūkeliai, esame svetingi, dainingi, draugiški ir linksmi – mums susitikimai su kaimynais ir nuoširdžiais draugais yra taip pat reikalingi, kaip ir miško grybai bei uogos.

Dalė Baranauskienė, Makniūnų bendruomenės „Sodžius“ pirmininkė

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: