Dainavos žodis

Alytuje per langą iškrito 2 metų vaikas

Vaikas iškrito per antro aukšto buto langą.

Alius Mikelionis

Sausio 12 dieną Alytaus medikai skubėjo į Dainavos mikrorajoną, mat jiems buvo pranešta, kad per daugiabučio antro aukšto langą  iškrito dvejų su puse metų vaikas. Jis išvežtas į Kauno klinikas. Keturis vaikus auginanti šeima nuo 2020 metų rudens gyvena socialiniame bute, esančiame Žiburio gatvėje. Po to, kai gausi šeima atsikraustė į socialinį būstą, kaimynai pradėjo skųstis dažnu triukšmu, sklindančiu iš buto, o sausio 12 dieną apie 16.30 val. kaimynas pamatė iškritusį vaiką.
„Sūnus pamatė, kai iškritusį vaiką jau laikė kažkokia moteris, iškvietėm medikus. Mes nuolat girdime bumsėjimus, sklindančius iš kaimynų buto. Ar tie vaikai nušoka nuo lovos, ar kokia kėdė virsta, kas ten žino, kas bute vyksta. Dieve, kaip įgriso triukšmas… Nepasakyčiau, kad vaikai rėkia, bet verkia dažnai. Prašiau, kad imtųsi priemonių, bet naujoji kaimynė atsakė, jog „tai vaikai“, – apie sukrečiantį įvykį kalbėjo Žiburio gatvės gyventoja.
Pasak Alytaus Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovės, keturis vaikus auginanti šeima gyvena socialiniame bute, nelaimės metu tėvai buvo blaivūs. Minėti asmenys į tarnybos akiratį pateko 2018 metais. Dėl kokių priežasčių, specialistai atskleisti negali. Vaiko teisių atstovės teigimu, bute buvęs vyras aiškino, kad trumpam buvo palikęs vaikus, o tada ir įvyko nelaimė.
Po šio įvykio Vaiko teisių ir įvaikinimo tarnybos specialistai vertins vaiko situaciją šeimoje. Po to paaiškės, ar šeimai bus siūloma intensyvesnė pagalba.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: