Dainavos žodis

Alytų iš sniego vaduojanti bendrovė „Raguvilė“ atsiprašo alytiškių

Bendrovė „Raguvilė“ viešai atsiprašė alytiškių dėl patiriamų nepatogumų. („Dainavos žodžio“ nuotr.)

Rasa Švirmickaitė

Alytus gelbstint kelininkams pamažu vaduojasi iš storo sniego apkloto – gatvės ir šaligatviai valomi, sniegas išvežamas. Kritikos strėlių kelininkų adresu mažėja, o šie savo ruožtu viešai atsiprašė alytiškių dėl susidariusių nepatogumų.
„Plakatas su užrašu „Alytiški, atsiprašome už nepatogumus“ atsirado todėl, kad žmones vargina pasunkėjusios eismo sąlygos, su miesto vadovais sunkiai randame bendrą kalbą, tad visą atsakomybę prisiimame mes“, – sakė „Raguvilės“, kuri yra viena iš kelių miesto gatves ir kelius prižiūrinčių bendrovių, vadovas Virginijus Brazauskas.
Pastaruoju metu, pagal atskirus savivaldybės užsakymus, sniegas iš miesto išvežamas nuo sankryžų, stotelių, įvažiavimų į kiemus, kur jo krūvos užstoja matomumą ir trukdo saugiam eismui. Savo iniciatyva „Raguvilė“ kasa sniegą nuo gatvių į krūvas, kad jis netrukdytų eismui.
„Nuomonė dėl įmonės vertinimo nėra pakitusi, tačiau gatvių būklė pamažu gerėja. Atsiradęs plakatas su atsiprašymu yra bendrovės komunikacinė programa. Bendrovė pripažino, kad dėl sunkiai išvažiuojamų kelių ir išbrendamų šaligatvių kalta ne žiema, sniegas, savivaldybė, technika ar dar kažkas, o įmonė pati nepadarė to, ką privalėjo padaryti, ir kas yra pagal sutartį numatyta“, – kalbėjo Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis.
Anot jo, geriau pasakyti, kad kažkas nepadaryta, nei kaltinti kitą. Gražu, kad bendrovė pripažįsta kaltę ir nekaltina kitų, kaip buvo pradžioje, pradėjus likviduoti gausaus snygio padarinius. „Galbūt „Raguvilė“ pamatė savo klaidas“, – sakė N. Cesiulis.
Kaip Alytus vaduojamas iš sniego, kelininkų darbą atidžiai stebi savivaldybės darbuotojai. Kiekvienas sutarties pažeidimas fiksuojamas ir bendrovei skiriamos baudos. Šiuo metu jos siekia beveik 11 tūkst. eurų. Anot V. Brazausko, bendrovė nesutinka su baudomis ir ketina jas apskųsti teismui.
V. Brazausko teigimu, sausio mėnesį už Alytaus miesto ir gatvių priežiūrą savivaldybė skyrė beveik 146 tūkst. eurų (su PVM). Vienos paros darbams buvo skirta 4 tūkst. 700 eurų. Tuo tarpu Klaipėdos miesto šiaurinės zonos valymui sausį išleista 280 tūkst. eurų. Gatvių plotas atitinka Alytaus miesto gatvių plotą – apie 100 hektarų. Be to, į šią kainą neįskaičiuota šaligatvių priežiūra. Vasario mėnesį gatvių ir šaligatvių priežiūrai skirta beveik 100 tūkst. eurų (su PVM), parai 3 tūkst. 562 eurai.
Mieste dirba 3 valytuvai, 3 mašinos su sniego valymo, druskos barstymo mechanizmais, 3 mašinos su sniego valymo, druskos ir žvyro mišinio barstymo įrenginiais, 2 autogreideriai, 2 ekskavatoriai krautuvai, 7 sunkvežimiai, 2 frontaliniai krautuvai.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: