Dainavos žodis

„Lietuvos paštas“ paaiškino, kodėl šeštadienį susidarė eilė

AB „Lietuvos paštas“ Tinklo padalinio vadovas Jonas Sadauskas sako, kad problema kilo dėl to, jog pandemijos metu ribojamas dirbančiųjų pašte skaičius, daugėja siuntų, o balandžio 10 dieną mokamos socialinės pašalpos.

Alius Mikelionis

Šeštadienį nuo pat ryto prie AB „Lietuvos paštas“ centrinio skyriaus Alytuje nusidriekė keliasdešimties metrų eilė. Gyventojai, norėję pasinaudoti pašto paslauga, buvo priversti laukti maždaug valandą.
AB „Lietuvos paštas“ Tinklo padalinio vadovas Jonas Sadauskas sako, kad problema kilo dėl to, jog pandemijos metu ribojamas dirbančiųjų pašte skaičius, daugėja siuntų, o balandžio 10 dieną mokamos socialinės pašalpos. Šeštadienį apie 12 valandą prie pašto vyko ir policijos ekipažas, mat buvo pranešta, kad vyras provokuoja muštynes. Iš viso eilėje laukė kelios dešimtys žmonių.

Reaguojant į padidėjusius siuntų kiekius ir pandemijos ribojimus „Lietuvos paštui“ teko atidaryti prieš ketverius metus uždarytą Topolių gatvės pašto skyrių. Jis veiks laikinai, kol situacija normalizuosis. Tiesa, Vidzgirio skyriuje bus galima tik atsiimti siuntinį, kitos pašto paslaugos čia nebus teikiamos. Dar vienas pašto skyrius veikia prekybos centre „Arena“ (PC RIMI, Ūdrijos g.). Pasak „Lietuvos pašto“ Tinklo padalinio vadovo J. Sadausko, situacija šeštame pagal dydį Lietuvos mieste jiems žinoma. Neatmetama, kad valstybės valdomas „Lietuvos paštas“ Alytuje ne uždarinės pašto skyrius, o atvirkščiai, plės.
Alytaus miesto savivaldybės tarybos nariui Valerijui Venciui šeštadienį taip pat teko laukti eilėje. Politikas teigia pastebėjęs, kad problemos prasidėjo prieš ketverius metus, kai AB „Lietuvos paštas“ uždarė Topolių gatvės skyrių.
„Dėl to dar 2019 metais per pusė tūkstančio gyventojų pasirašė peticiją. Pastebėję, kad nuolat driekiasi eilės prie „Lietuvos pašto“ Pulko gatvėje, Alytaus miesto savivaldybės tarybos narių mišri grupė prieš mėnesį kreipėsi dėl pašto paslaugos prieinamumo gerinimo Dzūkijos sostinėje. Sulaukėme atsakymo iš AB „Lietuvos paštas“ generalinės direktorės Astos Sungailienės. Rašte dėstoma, kad problemas bandoma spręsti atidarant naujus paštomatus, laikiną siuntų atsiėmimo skyrių Topolių gatvėje. Kadangi siuntų kiekis auga, nemanau, kad tai išspręs problemą. Valstybės valdomas „Lietuvos paštas“ neturėtų vaikytis pelno, o stengtis suteikti kokybišką paslaugą“, – kalbėjo peticijos iniciatorius, Alytaus miesto savivaldybės tarybos narys Valerijus Vencius.
Vis tik „Lietuvos pašto“ Tinklo padalinio vadovas J. Sadauskas mato perspektyvą paštomatų plėtroje ir ragina gyventojus aktyviau jais naudotis, taip pat siunčiant siuntinį tvarkingai ir įskaitomai užrašyti gavėjo kontaktus. Esą dėl sunkiai įskaitomų gavėjo kontaktų dalis siuntų vėluoja.

Dalintis:

1 komentaras apie “„Lietuvos paštas“ paaiškino, kodėl šeštadienį susidarė eilė”

  1. …pliurpia ,….čia visą laiką taip buvo,…..o dabar dar blogiau,…

Komentarai yra išjungti.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: