Dainavos žodis

Kalėdiniame Makniūnų bagažinių turgelyje apsilankė ir Kalėdų Senelis

Bagažinių turgelio Makniūnuose nepraleido ir pats Kalėdų Senelis! Nešinas maišu ant pečių, nustebino tiek pirkėjus, tiek pardavėjus, bet labiausiai – mažuosius.

Gruodžio 12 d. Makniūnuose, Alytaus rajone, vyko penktasis tradicinis, kas antrą mėnesio sekmadienį organizuojamas bagažinių turgelis.
Nors rytmetis pasitaikė šaltokas, pardavėjai to neišsigando, linksmai krovėsi ant prekystalių iš savo palėpių atgabentus sendaikčius, o pirkėjus patraukti bandė ne tik įvairiausiais daiktais, bet ir jų skleidžiamais garsais.
Buvo galima įsigyti įvairių buities ir ūkio prietaisų, drabužių, žaislų, medaus, vaško žvakių, paveikslų, ir kitų seniai pamirštų, bet gerų ir naudojamų daiktų. Turgelis pirkėjus traukė ne tik dėl prekių, bet ir noro pabendrauti, susitikti su pažįstamais.

Ieškojo mergikės
„Turime visko, tik reikia pirkėjų“, – sakė kalbinti pardavėjai. O pirkėjai šiame turgelyje buvo nusiteikę kalėdiškai, pasipuošę Kalėdų atributika, su šypsenomis veiduose, galbūt dosniau pasiruošę atverti pinigines.
„Va, su sese buvome bagažinių turgelyje. Sesė pirko kaltą eglutei padrožti, o aš vamzdinį raktą, gal kada prisireiks“, – rodydamas savo pirkinį, kalbėjo vyriškis. O pirmą kartą turgelyje apsilankęs pirkėjas sakė, kad atėjo apsidairyti. „Gal kokią mergikę nusišausiu, ar “, – šmaikščiai kalbėjo pusamžis vyras.
„Atvežiau parduoti kalėdinius grafinukus“, – rodydama savo prekės, kalbėjo pardavėja. Grafinai įdomūs, dekoruoti, pagal tai ir gėrimą galima jame laikyti.

„Turime visko, tik reikia pirkėjų“, – sakė kalbinti pardavėjai. O pirkėjai šiame turgelyje buvo nusiteikę kalėdiškai, pasipuošę Kalėdų atributika, su šypsenomis veiduose, galbūt dosniau pasiruošę atverti pinigines.

Kalėdų Senelis
Bagažinių turgelio organizatoriai siūlė karštos arbatos ir gardžios, čia pat verdamos sriubos, kuri tokiu šaltu metu sušildė ne vieną pirkėją. Bagažinių turgelio Makniūnuose nepraleido ir pats Kalėdų Senelis! Nešinas maišu ant pečių, nustebino tiek pirkėjus, tiek pardavėjus, bet labiausiai – mažuosius. Kalėdų Senelis, pasiskundęs pabėgusiais nuo jo elniais, įsitaisė prie Makniūnų bendruomenės papuoštos eglutės. Vaikai jam nešė savo laiškus su kalėdiniais dovanų norais.

Gera nuotaika ir seniūno noras
Turgelio organizatorius Juozas Adomaitis džiaugėsi, kad pirkėjai ir pardavėjai šįkart ir vėl su gera nuotaika ne tik pirks, parduos, bet ir dovanos. Makniūnų bendruomenės pirmininkė Dalė Baranauskienė sako, kad turgelis tapo Makniūnų vizitine kortele. Turgelio nepraleido ir Raitininkų seniūnas Arūnas Laukaitis. Kas žino, gal ir jis Kalėdų Seneliui slapčia padavė laišką su savo išskirtiniu kalėdiniu noru?

Danielius Jakubavičius

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: