Dainavos žodis

80-metis Jonas Bražinskas groja armonika ir džiaugiasi šeimos moteriška dinastija

J. Bražinskas gimė 1942 m. sausio 1 d. Talokių kaime, Alytaus rajone. Į Meškasalį atsikėlė 1966 metų pradžioje.

Sausio 1-oji Raitininkų seniūnijos Meškasalio kaimo gyventojui Jonui Bražinskui žymi ne tik naujų metų pradžią, bet ir gimtadienio šventę. Šį kartą neeilinio, o jubiliejinio 80-ojo. Vyras jaučiasi laimingas, gyvena ne vienas, prie šono turi žmoną Genutę. Abu vienas kitu rūpinasi.
Kartu su tarybos nare, gydytoja Jūrate Overaityte pasveikinome jubiliatą. Palinkėjome sveikatos, energijos, muzikos širdyje. Jonai, būkit laimingas ir visada, kaip iki šiol, pozityvus, niekada nestokojantis humoro!

Gyvenimo kelias
J. Bražinskas gimė 1942 m. sausio 1 d. Talokių kaime, Alytaus rajone. Į Meškasalį atsikėlė 1966 metų pradžioje. Dirbo kino mechaniku, vežiojo ir rodė aplinkiniuose kaimuose kino filmus. Vėliau įsidarbino vairuotoju Alovės kolūkyje. Sunkvežimius vairavo iki pat kolūkio likvidacijos.
Jonas svečius ima kartais ir nustebina juos pasitikdamas su armonika rankose. Groti šiuo instrumentu jis išmoko savarankiškai. „Ai, armonika groju kada noriu, kada turiu laiko. Man tai smagus laisvalaikis“, – kalbėjo jubiliatas.
Vyras sveikata labai nesiskundžia ir sako, kad vienas Dievas žino, kiek liko jam gyventi. Kol dar gali, su žmona Genute augina porą karvyčių ir nemažą paukščių būrį.
Tačiau, be viso šito, vyras didžiuojasi, kad savo šeimoje jis yra vienintelis vyras. Jaučiasi panašiai kaip bažnyčios maldoje „Pagirtas tarp moterų“. Su žmona Genute užaugino dvi dukras Vilmą ir Daivą, turi 6 anūkes ir vieną proanūkę. Vis dėlto jis pasvajoja, kad šalia jį mylinčių dešimties moteriškos lyties atstovių pagaliau kada nors turėtų atsirasti ir dar vienas vyras. To Jonui ir linkime!

Danielius Jakubavičius

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: