Dainavos žodis

Alytaus miesto savivaldybės tarybos narys dirbs Šventežeryje, o kultūros centro direktorė – Karklėje

Rita Krušinskaitė
Alytaus miesto savivaldybės tarybos narys, socialdemokratas Edmundas Čečėta darbą Vilniaus miesto savivaldybės administracijoje iškeitė į Šventežerio miestelio mokyklos direktoriaus pareigas. Indrė Mikelionytė-Pranculevičienė, buvusi Alytaus kultūros centro direktorė, vadovaus Karklės moksleivių vasaros stovyklai „Žilvitis“.
„Pasiūlymą vadovauti tarp Klaipėdos ir Palangos įsikūrusiai Karklės moksleivių vasaros stovyklai „Žilvitis“ gavau dar praėjusių metų rudenį, pati neieškojau, kur išeiti. Tai gerai apgalvotas žingsnis. Išėjimą su Alytaus miesto savivaldybės vadovais pradėjau derinti dar praėjusių metų lapkričio mėnesį. Manęs paprašė pabaigti metus, tą ir padariau. Šiandien, sustygavusi išskirtinius Alytaus, kaip Kultūros sostinės, metus įstaigos veikloje, suku kitu keliu“, – sakė I. Mikelionytė-Pranculevičienė.
Veikli moteris teigė, jog mėgsta iššūkius, todėl pasiūlymą priėmė. „Norisi veikti plačiai, įdomiai, kūrybiškai ir priimti iššūkius, kuriuos siūlo gyvenimas. Ten matau labai daug potencialo, daug kūrybinės erdvės, todėl ir palieku Alytų. Šeima mano sprendimą palaikė, ypač vaikai buvo sužavėti, kad persikeliame gyventi į Klaipėdą“, – optimistiškai apie ateitį kalbėjo buvusi Alytaus kultūros centro direktorė.
I. Mikelionytė-Pranculevičienė patikino, kad ryšių su Alytumi nežada nutraukti, nes čia gyvena tėvai, seneliai, pas juos visada norėsis sugrįžti, kad jai visada bus malonu sutikti Alytuje pažintus žmones, su kuriais sieja kartu nueitas gyvenimo kelias.
Klaipėdos universitete vadybos studijas baigusi I. Mikelionytė-Pranculevičienė Alytaus kultūros centrui vadovavo nuo 2020 metų rugsėjo. Naujas pareigas ji pradėjo eiti nuo vasario 1-osios.
„Manau, kad darbas mokykloje bus įdomesnis“, – apie karjeros pokyčius sakė E. Čečėta, maždaug pusmetį dirbantis Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Bendrojo ugdymo skyriaus vyriausiuoju specialistu. Prieš pradėdamas dirbti Vilniaus miesto savivaldybės administracijoje, jis dėstė lietuvių kalbą Alytaus šv. Benedikto gimnazijoje ir vadovavo jaunųjų šaulių būreliui. Daugiau kaip dešimtmetį buvo alytiškio Seimo nario, socialdemokrato Juliaus Sabatausko patarėju. 
E. Čečėta yra baigęs Šiaulių universitetą, kur įgijo lietuvių kalbos ir literatūros mokytojo specialybę. Lazdijų rajono Šventežerio mokyklos direktoriaus pareigas, kurias jis laimėjo konkurso keliu, turėtų pradėti eiti nuo vasario pabaigos.
„Šventežeris patraukė tuo, kad miestelis turi savo veidą, stiprią bendruomenę, gražią istoriją. Noriu padirbėti čia ir su Šventežerio bendruomene eiti pirmyn“, – kalbėjo E. Čečėta.
Alytiškis pasakojo, kad su Šventežerio miesteliu neturi jokių sąsajų – ten negyvena nei jo giminaičiai, nei draugai. Anot E. Čečėtos, Šventežeriu pradėjo domėtis tik sužinojęs apie galimą darbo vietą.
Tai, kad kasdien reikės važinėti į darbą, E. Čečėta patikino, jog jo tokie sunkumai negąsdina. „Dirbant Vilniuje, jei darbas nevykdavo nuotoliniu būdu, taip pat tekdavo važiuoti į darbą. Šventežeris nuo Alytaus nutolęs apie 40 kilometrų, tai tik juokai“, – naujomis pareigomis ir darbo vieta džiaugėsi E. Čečėta.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: