Dainavos žodis

Paskola automobiliui ir daug svarbių patarimų

Jei ketinate pirkti automobilį, tikėtina, kad jus taip pat domina ir paskola automobiliui. Todėl jei jūs planuojate savo naująjį automobilį pirkti skolintomis lėšomis, jums turėtų labai praversti keletas svarbių patarimų apie paskolas automobiliui. Tokiu būdu galėsite lengviau atrasti jūsų poreikius atitinkantį automobilio finansavimo sprendimą, kad atėjus laikui įsigyti automobilį būtumėte tam tinkamai pasirengę.

Žinokite savo kredito reitingą

Jūsų kredito reitingas yra labai svarbus veiksnys siekiant gauti mažesnės palūkanų normos pasiūlymą. Todėl prieš kreipiantis dėl paskolos automobiliui svarbu tiksliai žinoti, koks jis yra. Savo kredito reitingą sužinoti galite visiškai nemokamai, todėl tai padaryti yra tiesiog būtina, jei norite iš anksto žinoti, kokios galėtų būti jūsų galimybės sulaukti palankesnio pasiūlymo ir ar jūs apskritai galėsite gauti paskolą.
Jei jūsų kredito reitingas bus nepakankamas, prieš kreipdamiesi dėl paskolos automobiliui įsigyti jūs galėsite imtis atitinkamų priemonių, kurių pagalba pagerintumėte savo kredito reitingą. Ir nors pačios kredito istorijos ištrinti jūs negalite, yra priemonių, kurių pagalba jūsų kredito reitingas gali tapti geresnis. Todėl atidžiai peržiūrėkite savo kredito istoriją ir supraskite, kokios priežastys lėmė prastesnį kredito reitingą. Tokiu atveju jūs galėsite imtis veiksmingų sprendimų, padedančių pagerinti savo asmeninį kredito reitingą ir kartu padidinant tikimybę ne tik sulaukti teigiamo kreditorių atsakymo, tačiau taip pat gaunant paskolą žemesnėmis palūkanomis.

Rinkitės trumpesnį paskolos grąžinimo terminą

Jei jūsų finansinė padėtis leidžia, trumpesnio paskolos termino pasirinkimas turi tam tikrų privalumų. Tokiu atveju ne tik palūkanų norma bus mažesnės, tačiau taip pat galėsite ir daugiau sutaupyti, nes iš viso už įsigytą transporto priemonę būsite sumokėję mažiau. Be to, jei pasirinksite trumpesnį paskolos grąžinimo terminą, greičiau ją grąžinsite. Tuo tarpu, jei negalite sau leisti mokėti didesnės mėnesinės paskolos grąžinimo įmokos už pageidaujamą automobilį pasirinkus trumpesnį paskolos grąžinimo terminą, tuomet galite apsvarstyti galimybę luktelėti, kol būsite sutaupę šiek tiek didesnę pradinę paskolos įmoką.

Sumokėkite kuo didesnę pradinę įmoką

Kad ir koks būtų jūsų svajonių automobilis, kuo didesnė bus pradinė įmoka, tuo mažesnė bus jūsų palūkanų norma. Turėtumėte stengtis sumokėti bent 20 % automobilio kainos. Todėl tikrai nevertėtų pernelyg susigundyti kreditorių pasiūlymais, kurių pasirinkimo atveju iš vartotojų nėra prašoma pradinės įmokos.

Pasirinkite tinkamą laiką

Laikas yra labai svarbus – ypač perkant automobilį. Jei galite, į automobilio paieškas leiskitės metų pabaigoje, pvz., spalio, lapkričio ar gruodžio mėnesį. Be to, stenkitės automobilio ieškoti besibaigiant mėnesiui, nes tokiu metu pardavėjai stengiasi įvykdyti jiems numatytus pardavimų tikslus, todėl su pirkėjais yra labiau linkę derėtis dėl mažesnių kainų.

Papildomi mokesčiai ir galutinė kaina

Labai dažnai automobilį paskolos pagalba norintys įsigyti vartotojai pamiršta apie įvairius papildomus mokesčius, kurie gali reikšmingai padidinti bendrą automobilio kainą. Be to, būtina atminti, kad įvairūs papildomi priedai, kuriuos siūlo įsigyti automobilių pardavėjai, taip pat didina automobilio kainą ir kartu padidina reikalingą paskolos sumą. Todėl prieš priimdami galutinį sprendimą jūs turėtumėte labai atidžiai išsiaiškinti visus papildomus mokesčius ir įvertinti bendrą galutinę kainą.

Refinansuokite ir sutaupykite

Yra daug situacijų, kai refinansuodami turimą automobilio paskolą galite sutaupyti daugiau pinigų. Gali būti, kad jūsų kredito reitingas pagerėjo, o gal tiesiog norite sumažinti mėnesines įmokas. Kad ir kokia būtų jūsų situacija, refinansavimas gali būti greičiausias būdas gauti geresnę palūkanų normą. Todėl jei įsigiję automobilį po kurio laiko jūs atrasite palankesnes sąlygas siūlančius kreditorius ir jūsų kredito reitingas bus aukštesnis, galite apsvarstyti kreipimosi dėl paskolų refinansavimo galimybę.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: