Dainavos žodis

Jurginių šventė Alovėje su plieniniais žirgais, šiupiniu ir jaunystės prisiminimais

Pora prasitarė, kad prieš 29 metus lygiai šią balandžio 24 d. Alovės Švč. Trejybės bažnyčioje prie dabartinio klebono-monsinjoro Stanislovo Stankevičiaus sumainė aukso žiedus.

Balandžio 24 dieną Alovėje tradiciškai buvo paminėta lietuviška pavasario žalumos šventė Jurginės. Šiais metais šventė buvo kitokia – žemę atrakino plieniniai žirgai.
Jurginės prasidėjo šventomis Mišiomis Alovės Švč. Trejybės bažnyčioje, kurias aukojo Molėtų Šv. apaštalų Petro ir Povilo parapijos klebonas dek. mons. Kęstutis Kazlauskas.
Po Mišių parapijiečiai nesiskirstė, susibūrė prie šventoriaus vartų bendrystei.
Iš Aukštaitijos – Molėtų ir Ukmergės – į Jurgines Alovėje atvyko pozityvių baikerių klubas „Suk rankeną“. Jo vadovas Egidijus Tatarūnas pasidžiaugė 2015 metais užsimezgusia gražia bendryste su Alovės klebonu Stanislovu Stankevičiumi. Į Alovę atvažiavo 6 baikerių motociklai ir automobilis.
„Sveikiname Alovę, kaip ir prieš 7-erius metus“, – sakė E. Tatarūnas. Ką reiškia klubo pavadinimas „Suk rankeną“, jis paaiškino paprastai: „Klubo narius vienija malda ir meilė tėvynei – „Tėve mūsų“ ir „Lietuva, tėvyne mūsų“, tai yra krikščionis motociklininkus jungiantis klubas“. Pasak E. Tatarūno, klubo nariai dalyvavo ir Popiežiaus Pranciškaus susitikime Lietuvoje, išskleidė 47 m ilgio ir 27 m pločio Lietuvos trispalvę.
Kareivišką šiupinį virė Tomas ir Juozas Miškauskai. Kaip sakė Tomas, į šiupinį sudėjo geriausius Alovės krašto turimus ingredientus ir paskanino meile. Buvo galima atsigaivinti šių metų pavasarine sula, norintiems sušilti – ir arbatos puodelis.

Iš Aukštaitijos – Molėtų ir Ukmergės – į Jurgines Alovėje atvyko pozityvių baikerių klubas „Suk rankeną“. Jo vadovas Egidijus Tatarūnas pasidžiaugė 2015 metais užsimezgusia gražia bendryste su Alovės klebonu Stanislovu Stankevičiumi. Į Alovę atvažiavo 6 baikerių motociklai ir automobilis.

Žmonės ne tik ragavo šiupinio, bet apžiūrinėjo ir plieninius žirgus, prisiminė jaunystės laikus. Stasė Kirkliauskaitė pasakoja, kad kadaise dirbdama su JAVA važinėjo. „Va, šitie motociklai man prie dūšios. Niekada vairuodama nenugriuvau. Ir dabar automobilį taisau pati, esu prie technikos“, – apžiūrinėdama šių laikų motociklus kalbėjo Stasė.
Prie 1988 m. laidos išskirtinio automobilio „Nissan Spartan“ neatsispyrė nusifotografuoti sutuoktinių pora Laima ir Vidas Baliukoniai. Pora prasitarė, kad prieš 29 metus lygiai šią balandžio 24 d. Alovės Švč. Trejybės bažnyčioje prie dabartinio klebono-monsinjoro Stanislovo Stankevičiaus sumainė aukso žiedus. Tikriausiai neatsitiktinai jų sėkmės skaičius pagal bažnyčios pavadinimą ir yra 3. Užgyveno 3 vaikus ir 3 anūkus. „Esame laimingi turėdami vienas kitą, kad nugyvenome ir gyvename puikų gyvenimą, niekada dėl nieko nesigailėjome“, – kalbėjo sutuoktiniai.

Danielius Jakubavičius

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: