Dainavos žodis

Verslininkė Edita Rimkienė pomėgius pavertė sėkmingu verslu

E. Rimkienė – alytiškė, į Simną persikėlė gyventi šeimai nusipirkus patalpas. „1994 m. įsigijome patalpas Simne, kuriose anksčiau veikė knygynas“. Moteris sako Simną pasirinkusi, nes čia vyro Žydriaus tėviškė.

Simno miesto centre žydi gėlės, kvepia kava, akį traukia dovanos. Kažkada buvusios knygyno patalpos virto gėlių oaze ir Editos ir Žydrūno Rimkų šeimos verslu. „Lauvekos“ parduotuvę žino ne tik simniškiai, Simno seniūnijos gyventojai, bet ir aplinkinių seniūnijų žmonės. O viskas prasidėjo nuo gedulo vainikų.
E. Rimkienė – alytiškė, į Simną persikėlė gyventi šeimai nusipirkus patalpas. „1994 m. įsigijome patalpas Simne, kuriose anksčiau veikė knygynas. Kad bus gėlių parduotuvė, tuomet neplanavome. Kadangi Alytuje su vyru Žydrūnu pynėme vainikus ir vežiojome juos į laidojimo namus, todėl kilo mintis Simne atidaryti gėlių parduotuvę,“ – pasakojo UAB „Lauveka“ direktorė Edita. Moteris sako Simną pasirinkusi, nes čia vyro Žydriaus tėviškė. O įmonės pavadinimas „Lauveka“ parinktas pagal dukrų Lauros ir Viktorijos vardų sutrumpinimus. Dukros šeimos verslui padeda, nors tai nėra jų pagrindinė veikla.

„Man darbe šventė“

Laikui bėgant, verslininkai įsigijo vis daugiau patalpų Simno centre. Dabar valdo įvairias patalpas, kurių bendras plotas apie 300 kv. m.
„Verslo pradžioje 1994–1996 m. plėtojome ritualines laidojimo paslaugas ir pardavinėjome gėles. Vėliau atsirado dovanos, maisto prekių ir alkoholio parduotuvė, kurios pirma idėja buvo puošti butelius. Dar prisidėjo kavinukės veikla“, – pasako Edita.
„Lauvekoje“ dirba 5 žmonės. „Pradžioje šeimos nariai, vėliau ir papildomi darbuotojai“, – pasakojo įmonės direktorė E. Rimkienė. Pasak moters, direktorius dirba viską, ką reikia, ir džiaugiasi, kad jai padeda šeima. „Jeigu tik direktoriausi – tai verslo nesukursi“, – įsitikinusi pašnekovė.
Verslininkai prisideda prie Simno miesto gražinimo. „Man patinka būti tarp žmonių. Negaliu be jų. Smagu, kad jie užeina, kalbasi. Man darbe šventė“, – šypsodamasi sako Edita.
Edita mano, kad visi gali rišti puokštes, reikia tik norėti gražiai tai padaryti. „Aš mokausi kiekvieną dieną. Reikia sekti madas, naujoves“, – kalba pašnekovė.
Moteriai sudėtingiausia paskaičiuoti, kiek gėlių bus parduota, kad jų netrūktų ir išmesti nereikėtų. „Paskaičiuoti, kiek parduosi, – menas arba jausmas. Ir kuomet pataikai tiek, kiek reikia, – užplūsta labai geras jausmas. Kainų negalime užsikelti, mūsų klientas vietinis“, – sako verslininkė.
Ji pažymi, kad verslo sėkmė priklauso nuo kolektyvo. Kuomet jis draugiškas, tai ir puokštės gražios, ir nuotaika gera, ir šypsena veide, ir klientus pritraukia. „Svarbiausia – gera atmosfera darbe“, – tvirtina Edita.
„Lauvekos“ parduotuvė Simne dirba kasdien nuo 8.30 iki 18.00 val. ir savaitgaliais. Sulaukia labai daug internetinių užsakymų iš užsienio.

Netradicinis terapijos centras

Gėlės – ne vienintelis šeimos verslas. Alytuje Edita atidarė Netradicinį terapijos centrą, kuriame atlieka dvasinį ir fizinį stuburo tiesinimą, kuomet stuburą ištiesina be prisilietimo. „Lietuvoje yra tik 16 žmonių, kurie gali tuo užsiimti. „Šio meno pradėjau mokytis iš Vokietijos specialisto prieš 10 metų. Mano vyras tada turėjo nemažų problemų su stuburu, ruošėsi net operacijai, tačiau ši terapija jam puikiai padėjo ir be chirurgo apsiėjo iki šiol “, – pasakojo Edita. O moteris svajoti ir kurti nesustoja, planuoja apie dar vieno sveikatos centro atidarymą.

Danielius Jakubavičius

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: