Dainavos žodis

Lietuviškos vestuvės: tarybos nariai Jūratė Overaitytė ir Danielius Jakubavičius sumainė aukso žiedus

Jūratė Overaitytė ir Danielius Jakubavičius sumainė aukso žiedus.

Žmogus myli. Ir nesvarbu, kiek jam metų – jeigu šis nuostabus jausmas aplanko, kelio atgal nėra. Po dvejų metų draugystės aukso žiedus sumainė Alytaus rajono savivaldybės tarybos nariai Jūratė Overaitytė ir Danielius Jakubavičius. Po civilinės santuokos jaunoji pasirinko Overaitytės-Jakubavičienės pavardę.

Santuoka įvyko Alytaus rajono civilinės metrikacijos skyriuje penktadienį, gegužės 20 dieną. „Pareiškimus tuoktis pateikėme praėjusių metų gruodį. O tuoktis nusprendėme gegužę. Vasarą vyksta daug renginių, turime begales darbų, o pavasario paskutinis mėnuo vestuvėms – pats geriausias metas“, – sakė D. Jakubavičius. Pasak jo, draugystė su J. Overaityte, peraugusi į šiltus jausmus, užsimezgė atsitiktinai. „Abu esame tarybos nariai. Darbas mus sujungė. Net sunku pasakyti, kada atsirado tas jausmas širdyje“, – tęsė Danielius. Dabar sutuoktiniai visur kartu: ir namie, ir politikoje. „Susituokėme iš meilės ir kad baigtųsi pletkai, kalbos. Ir nuotaika kita, kad būsime kartu, neišsibėgiosime“, – apie sprendimą tuokis kalbėjo Danielius.

Po vestuvių jaunieji gyvens, kaip ir gyveno, Simne. „Gražus miestas, visko mums čia užtenka. Norime sveikatos, sėkmės. Ir kad nebūtų karo, o daugiau viskas savaime…“ – to Danielius linki sau ir savo žmonai.

Lietuviškos vestuvės

Vestuvės vyko pagal senovinius papročius. Šventę organizavo D. Jakubavičius. Pasak jo, nufilmavęs ir matęs įvairiausių per 200 vestuvių, jis žinojo, kaip atrodys jo ir Jūratės vestuvės. „Svarbiausia, kad būtų linksma ir gera ne tik mums, bet ir visiems svečiams. O tam reikia tikrų, grojančių ir gyvai dainuojančių muzikantų. Tokių, kurie galėtų ir pagal pageidavimus groti čia ir dabar“, – įsitikinęs pašnekovas. O vestuvių muzikantai buvo Audrius Burneika ir Rikantas Žūkas. Tai buvo jų debiutas kartu, anksčiau vyrai grojo po vieną.

Vestuvių šventė vyko viloje „Genutės ranča“, Meškasasio kaime, prie Ilgio ežero, pas jaunavedžių draugus Genutę ir Algirdą Ciūnius. Sodybos šeimininkas A. Ciūnys, anksčiau grodavęs vestuvėse, jauniesiems parengė muzikinę dovaną – skambių dainų puokštę, kurią vainikavo jo „firminė“ daina „Kerėtoja“. Maršą jauniesiems grojo abu muzikantai akordeonais, o šventei įpusėjus ir visi trys. Į Jūratės ir Danieliaus vestuves atvyko 42 svečiai, tarp jų Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas su žmona Vida ir savivaldybės administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė.

Vestuvių piršliai – humoristas, Alytaus seniūnijos seniūnas, jaunesnis už jaunuosius Kęstutis Tumynas su žmona Lina. Tradiciškai buvo renkami ir stalo komendantai, ir ministrai. Meilės ministru tapo aktyvus televizijos laidų dalyvis simniškis mokytojas Arūnas Narauskas, o ministre – jaunosios sesuo Ramunė.

Danieliaus bendradarbis Juozas Jegelevičius jaunuosius vežiojo juodu 1968 metų laidos GAZ-21 „Volga“ automobiliu, papuoštu to laikmečio vestuvių žiedais, kuriuos Juozas įsigijo išgarsėjusiame bagažinių turgelyje Makniūnuose.

„Norėjome tikrų lietuviškų vestuvių, kad prisimintume, kaip buvo kadaise. O kadaise vestuvės tikrai buvo smagios ir skambios. Mūsų vestuvėse piršliui Kęstučiui net užstalę reikėjo gana brangiai išsipirkti“, – pasakojo D. Jakubavičius.

Šventės kulminacija – jaunųjų Vienos valsas pagal prancūzų dainininko Francois Feldman dainą Les Valses de Vienne. Ne veltui šokio videoįrašas „Facebook“ tinkle susilaukė daugiau kaip 115 tūkst. peržiūrų. Jaunuosius du mėnesius šokti mokė simniškė choreografė Alma Kyguolienė. Danielius sako, kad mokytis šokti nebuvo sunku, bet šokti su jaunąja, apsivilkusia ilga, žemę siekiančia suknele, buvo iššūkis, kurį pora priėmė ir pateisino su kaupu. „Mūsų vestuvės nebuvo ištaigingos, bet linksmos, nuotaikingos“, – kalbėjo pašnekovas. Danieliaus žiniomis, jis su Jūrate yra vieninteliai Alytaus apskrityje ir bene vieninteliai Lietuvoje susituokę tarybos nariai. Visa vestuvių šventė: su žiedais, apranga, vilos nuoma, maistu, jauniesiems kainavo apie 8 tūkst. eurų.

Išskirtinės nuotraukos

Jaunieji sugalvojo išskirtines dovanas savo artimiems ir brangiems žmonėms. Jie nusprendė padovanoti fotoateljė „Joki“ tą pačią dieną padarytas nuotraukas, kurios anksčiau buvo be galo madingos. Nuotraukos dydis pats didžiausias – 25×38 cm. Jaunieji savo nuotraukas padovanojo mamoms. Taip pat nusifotografavo ir nuotraukas dovanų gavo piršliai Lina ir Kęstutis, jaunųjų draugai Alė ir Dainius Andriuškevičiai. „Sugalvojome praktiškas dovanas, kad šventės vakaro metu nustebintų ir vėliau kaip kitos dovanos nenusimestų“, – prasitarė sutuoktiniai.

Medaus mėnuo – Paryžiuje

Tiek Jūratė, tiek Danielius Paryžiuje buvę ne kartą. „Atskirai buvome ne kartą, o kartu skrendame pirmą kartą“, – džiaugiasi sutuoktiniai. „Skrendame be plano. Nusileisime Šarlio de Golio oro uoste, o toliau nežinau. Planas yra gyvenimas“, – optimizmo nestokojantys sako Danielius ir Jūratė. 5 dienos Paryžiuje bus tik jų!

Sidabriniai ir auksiniai žiedai internetu https://www.silvera.lt/ziedai

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: