Dainavos žodis

Kredito kortelė – patogesnio gyvenimo „įrankis“

Tarp galybės kortelių jūsų piniginėje, tikėtina, slepiasi ir ta stebuklingoji kredito kortelė, leidžianti patenkinti būtinus poreikius net ir tada, kai realiai tą mėnesį gautos pajamos turėtų būti pasibaigusios. Reaguojant į besikeičiantį kliento, kuris nori vis daugiau laisvės tvarkant savo finansinius reikalus, portretą, kreditinė kortelė tapo ne tik komercinių bankų, bet ir greitąsias paskolas teikiančių bendrovių paslauga.

Kreditinė kortelė ar kreditas internetu?

Žinote tikslią pinigų sumą, kurios reikia konkrečios paslaugos apmokėjimui (pavyzdžiui, atostogos su šeima užsienyje) ar norimos prekės įsigijimui? Tuomet galite imti greitąjį kreditą ir, reguliariai mokėdami nustatyto dydžio įmokas, džiaugtis gyvenimu tiesiog čia ir dabar, o ne kažkada ateityje, kai aplinkybės susiklostys palankiau.

Tuo tarpu kreditinė kortelė, išduodama konkrečiam pinigų limitui (su „ׅNordecum“ kortele galite gauti net iki 5 000  Eur siekiantį kreditą), – nepamainomas pagalbininkas nežinantiems, su kokio dydžio išlaidomis tą mėnesį susidurs, tačiau nuspėjantiems, jog pastoviai gaunamų pajamų gali nepakakti pilnaverčiam gyvenimui.

Vadinasi, prieš priimant sprendimą, kuri finansinė paslauga yra tinkamiausia konkrečiu atveju, derėtų gerai įvertinti savo poreikius. Galbūt, išanalizavus žemiau pateiktus pagrindinius aspektus, kuriais skiriasi greitieji kreditai bei kredito kortelės, apsispręsti bus paprasčiau.

Turėdami „Nordecum“ kredito kortelę, kurioje, beje, yra integruota bekontakčio mokėjimo funkcija, už savo pirkinius galėsite atsiskaityti greitai ir patogiai visur, kur tik prieinama mokėjimo kortele galimybė. Tuo tarpu paskola, paraiškos patvirtinimo atveju, yra pervedama į asmeninę banko sąskaitą, tad mokėjimai galimi tik atliekant bankinius pavedimus arba išsigryninus pinigus.

Paėmus vartojimo paskolą, palūkanos yra mokamos nuo visos šios sumos. Turint kredito kortelę, palūkanos (kurios, beje, taip pat labai patrauklios!) skaičiuojamos tik nuo panaudotos kredito dalies. Kredito kortelių savininkai gali pasirinkti ir jiems tinkamiausią kredito įmokos dieną.

Greitosios paskolos arba vadinamieji mikrokreditai, lyginant su kredito kortele – klientui brangiau atsieinanti paslauga. Klientas, pasirašęs paskolos sutartį, įsipareigoja mokėti ne tik nustatyto dydžio palūkanas, bet ir kitus susijusius mokesčius, pavyzdžiui, mėnesinį administravimo mokestį. Tuo tarpu kredito kortelei yra netaikomas sutarties sudarymo ar administravimo mokestis, taip pat nėra abonentinio ar kortelės užsakymo mokesčio.

Galiausiai, kredito kortelė su vadinamąja „cashback“ sistema padeda dar ir sutaupyti!

Kredito kortelė neretai tapatinama su vadinamąją kredito linija. Tai – principu panašios paslaugos. Kredito linijos atveju taip pat turimas tam tikro dydžio kredito limitas, kuriuo, pagal poreikius, galima disponuoti. Tiesa, ir šioje vietoje kredito kortelė turi jau minėtą pranašumą – galimybę atsiskaityti visur ir visada.

Kas yra „cashback“ sistema?

Ankstesnėje straipsnio dalyje jau esame panaudoję „cashbackׅ“ sąvoką. Turintys bent minimalias anglų kalbos žinias, tikriausiai nutuokia, ką pastaroji reiškia. Taip, galime patvirtinti jūsų spėliones. Tai – 2 proc. nuolaida nuo sumos, mokamos už prekes, pasinaudojus „Nordecum“ kredito kortele.  „Cashback“ – tai tarsi dovana, suteikiama už naudojimąsi kreditoriaus paslaugomis, arba savotiškas kreditas, kurio nereikia grąžinti! Kaip žinia, centas prie cento, ir susidaro visai nemaža suma.

Ar verta gyventi „į kreditą“?

Kone kiekvienoje temoje, susijusioje su greitosiomis paskolomis, „verta imti ar ne“ klausimas būna paliestas. Konkretų atsakymą pateikti iš tiesų sudėtinga. Svarbiausias kriterijus, priimant šį sprendimą, yra ne kas kita, kaip kiekvieno iš mūsų sąmoningumas savo realios finansinės situacijos atžvilgiu. Kredito kortelė – neabejotinai naudinga paslauga, tiesa, už šią, kaip ir kitas finansines paslaugas, reikia mokėti. Jei, objektyviai įvertinę savo finansines galimybes, žinote, jog už tai, ką išleidote šiandien, galėsite sumokėti rytoj, drąsiai džiaukitės gyvenimu, kurį kredito kortelė gali gerokai paįvairinti!

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: