Dainavos žodis

Kaniūkų turgus atgimė – aplankykite!

„Norime, kad kuo daugiau žmonių ateitų į turgų pirkti ir prekiauti“, – apie turgaus idėją kalba M. Kazočiūnas.

Į Kaniūkų kaimą, esantį šalia Alytaus, kartą per savaitę, šeštadienio rytais, iš visos Dzūkijos suvažiuodavo ūkininkai, kurie parduodavo savo užaugintą, pagamintą žemės ūkio produkciją. Kaniūkų turgui likus be administratoriaus, prekyba vykdavo už turgaus vartų link degalinės.
Tačiau situacija pasikeitė neseniai, kuomet buvusios turgaus aikštelės teritorijoje 40-metis verslininkas iš Radžiūnų Mindaugas Kazočiūnas atidarė sodo ir daržo prekių parduotuvę „Žali sprendimai“. „Kaniūkuose ūkininkų turgus visada buvo stiprus. Tačiau paskutiniu metu jis buvo apleistas, merdėjo. Atidaręs sodo ir daržo prekių parduotuvę, pamačiau, kad žmonėms reikia turgaus. Juk esame toje pačioje teritorijoje. Bendromis jėgomis su pastato šeimininku ir rajono valdžia dėjome pastangas, kad turgus vėl pradėtų veikti“, – kalbėjo M. Kazočiūnas. Turgų administruoja įmonė „Žali sprendimai“, kuri, be fizinės parduotuvės, turi ir internetinę, taip pat užsiima kraštovaizdžio projektavimu ir projektų įgyvendinimu.

Mokestis 5–10 eurų

M. Kazočiūnas džiaugiasi, kad daugėja pardavėjų. Jau įvyko 3 turgeliai, numatomas ketvirtasis.
Norintys prekiauti iš mikroautobuso turi mokėti 10 eurų, iš lengvojo automobilio – 5 eurus. „Kaip administratorius aš moku nuomą. Prekybos plotas norintiems prekiauti yra neribotas, prekiauti galima visoje aikštelėje. Kad reikės mokėti mokestį, pradžioje žmonėms buvo sunkiai suprantama. Bet dabar jie priprato. Aikštelė tvarkoma, žolė pjaunama, atsirado tualetas, bus pastatyti konteineriai atliekoms“, – kalbėjo pašnekovas, kviečiantis turguje prekiauti įmones, asmenis karšta kava, arbata, užkandžiais.
Pasak turgaus administratoriaus, šiuo metu renkasi apie 30 prekybininkų.

Turgus nuo 7 val.

„Didelio pelno iš to neturėsiu, bet norisi, kad ūkininkų turgaus tradicija gyvuotų, kad būtų galimybė prekiauti, pabendrauti“, – sako ūkininkų turgaus idėjos iniciatorius M. Kazočiūnas.
Pasak pašnekovo, Kaniūkų turgus labai reikalingas. „Kol niekas nesiėmė jo administruoti, veiklos nebuvo“, – sakė M. Kazočiūnas. Vyras pastebi, kad turgus sulauktų dar daugiau pirkėjų, jeigu prasidėtų nuo 7 ar 7.30 val., o ne nuo 6 val. „Šeštadienį žmonės dažniausiai nori ilgiau pamiegoti. Suprantu, kad kaimo žmogus anksti keliasi, bet reikia prisitaikyti prie pirkėjų“, – mano pašnekovas. Jis kviečia į turgų atvykti ir amatininkus, stalius, augalų pardavėjus.
„Norime, kad kuo daugiau žmonių ateitų į turgų pirkti ir prekiauti“, – apie turgaus idėją kalba M. Kazočiūnas.

Danielius Jakubavičius

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: