Dainavos žodis

Pirkti išsimokėtinai vilioja, bet ar visada naudinga?

Šiandien pirkti išsimokėtinai galime labai daug ką: nuo automobilių ir kitų brangių pirkinių iki smulkios buitinės technikos ir pan. Ne paslaptis, kad vienas iš populiariausių prietaisų, kurį dažnas perka išsimokėtinai, yra telefonas. Tik ar visada toks telefono įsigijimas bus naudingas finansiniu požiūriu?

Kodėl pirkimas išsimokėtinai masina?

Galimybė pirkti išsimokėtinai visada atrodo patraukli todėl, kad esamuoju momentu, įsigyjant norimą prekę, nereikia mokėti visos jos kainos. Tai ypač vilioja tada, jei pirkinys yra brangus. Sutikite, mokėti kelis mėnesius, metus ar ilgiau kur kas mažesnes įmokas atrodo patrauklesnis variantas, tiesa? Toks sprendimas pasiteisina dar labiau, jei pirkėjas neturi sumos, kurios reikia pirkiniui įsigyti.

Telefonas išsimokėtinai: taip ar ne?

Jau minėjome, kad telefonai yra viena iš tų prekių, kurios labai dažnai perkamos būtent išsimokėtinai. Tačiau tai ne visada bus naudinga. Turėtumėte žinoti, jog įsigyti pigesnį telefono modelį, pavyzdžiui, kainuojantį iki 400 eurų, tokiu būdu gali būti finansiškai nenaudinga, kadangi pridėjus palūkanas permokėsite nemažą sumą. Jei telefono nereikia labai skubiai, šiuo atveju geriau palaukti kelis mėnesius ir susitaupyti reikiamą sumą.

Jei perkamas brangus telefonas, tuomet pirkti išsimokėtinai gali būti tikrai geras variantas. Tokiu būdu labai dažnai įsigydami naujausi vartotojų labiausiai pamėgtų gamintojų telefonai, pavyzdžiui, „Apple“, „Samsung“ ir kiti.

Dar geriau, jei galimybė pirkti ir mokėti dalimis yra be pabrangimo. Tokiu atveju, pavyzdžiui, naujausias iPhone išsimokėtinai be pabrangimo bus labai patrauklus variantas, kadangi Jums ne tik nereikės iškart mokėti visos didelės sumos, tačiau dar ir nepermokėsite už šį pirkinį!

Taigi, prieš priimdami sprendimą pirkti internetu įvertinkite, kokia pirkinio kaina, kokios palūkanos, ar pirkinys reikalingas skubiai.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: