Dainavos žodis

Magiški potėpiai debiutinėje menininkės Agnės Krikščiūnaitės tapybos darbų parodoje „Gyvenimo pasaka“

Piešti pradėjau dar vaikystėje, vėliau, baigusi mokyklą, nusprendžiau stoti į Vilniaus dailės akademiją tobulinti savo talentą toliau. Akademijoje susipažinau su įvairiomis grafikos technikomis, kai kurias ir dabar naudoju savo kūryboje.“ – pasakoja jaunoji grafikė Agnė Krikščiūnaitė ir kviečia į pirmąją autorinę savo tapybos darbų parodą „Gyvenimo pasaka“, kuri alytiškiams bus atverta rugpjūčio 8 d. 18 val. Alytaus Jurgio Kunčino viešosios bibliotekos salėje (Seirijų g. 2).

Apie autorę: Agnė Krikščiūnaitė gimė 1984 metais Alytuje, mokėsi Dzūkijos vidurinėje mokykloje, taip pat ir Alytaus dailės mokykloje. 2003–2007 metais Vilniaus dailės akademijoje studijavo vaizduojamąją grafiką, knygos iliustraciją, įgijo bakalauro laipsnį. Dalyvavo jungtinėse parodose su kitais dailininkais Alytaus miesto parodinėse erdvėse. Grafikė kuria Dzūkijos sostinės vaizdų raižinius sausosios adatos technika ir taip garsina savo gimtąjį miestą. Naujai atrastas jos pomėgis – tapyba. Ši pirmoji autorinė tapybos darbų paroda „Gyvenimo pasaka“ – tai gyvenimo grožio pasakiškas spalvotas atspindys, pripildytas švelnumo, vaikiško naivumo, tikėjimo gėriu ir meile, sapnais ir stebuklais. Tai mieli angelų veidai, tyra ir romantiška meilė, besiglaudžiantys spalvingoje gamtoje gyvūnai, laukų ir pievų gėlės, ryškūs saulėlydžiai, spindintis ežero vanduo.

Parodos ir apdovanojimai:

2003 m. – Jaunųjų dailininkų pavasarinės akademijos miesto etape užimta I vieta.

2009 m. – jungtinės Vilniaus dailės akademijos studentų ir Alytaus menininkų kūrinių parodos Panemunės pilyje dalyvė, tarptautinės vaizduojamosios dailės parodos „Spalvos miestui“ dalyvė.

2010 m. – IV tarptautinės vaizduojamosios dailės parodos „Spalvos miestui“, skirtos Alytaus miestui, dalyvė.

Parodos „Vizualus menas Alytus 2013“ dalyvė.

Paslaptingi gamtos slėpiniai jaukiai įsikurdins bibliotekos erdvėse ir džiugins lankytojų akis spalvingais vaizdiniais iki rugpjūčio 28 dienos, kviečiame apsilankyti!

Alytaus Jurgio Kunčino viešosios bibliotekos informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: