Dainavos žodis

Dauguose – pirmieji pokyčiai

„Užmirštas kampelis pagaliau atgyja!“ – taip vietiniai sako apie pamažu besikeičiančius, gražėjančius Daugus. Sutrūniję parko suoliukai buvo pakeisti naujais, pavojų kėlusios vaikų žaidimų aikštelės taip pat atnaujintos, pakeistos šiukšliadėžės, daugiškiai jau džiaugiasi sutvarkyta paplūdimio infrastruktūra – lieptu, persirengimo kabinomis, laužavietėmis, tinklinio aikštelėmis. Planuose yra ir dar daugiau darbų, bet viskam reikės laiko ir kantrybės.

Kadaise kurortinio miesto statusą turėję Daugai garsėjo turistinėmis, rekreacinėmis ir sporto galimybėmis. Čia buvo įgyvendintas ne vienas europinis projektas. Ilgainiui infrastruktūra seno, gedo, viešosioms erdvėms trūko priežiūros.

„Daugai buvo labai apleisti. Širdį skaudėjo bežiūrint. Infrastruktūra avarinės būklės. Sprendimų reikėjo čia ir dabar. Birželį pasitarėme su miesto gyventojais ir ėmėmės darbo. Čia ne pabaiga, o tik pradžia. Dėmesio ir investicijų reikalauja kiekvienas rajono kampelis, todėl analizuojame situaciją ir planuojame didesnius projektus. Alytaus rajonas tikrai turi kuo didžiuotis, čia mūsų namai, todėl darysime viską, kad čia iš tiesų būtų gera dirbti, ilsėtis, pramogauti, kurti ir gyventi“, – sako Alytaus rajono savivaldybės merė Rasa Vitkauskienė.

Artimiausiu metu Daugų kapinėse numatyta įrengti taką, Maironio gatvėje suremontuoti šaligatvį, Ežero gatvėje praplatinti asfalto dangą, Salos kaime suremontuoti Kalvų gatvę.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: