Dainavos žodis

Alytaus rajono mokyklai – vertingiausio projekto apdovanojimas

Daugų technologijos ir verslo mokyklos direktorius Valentas Pakalniškis dėkojo komandai už idėjos įgyvendinimą.

Daugų technologijos ir verslo mokyklos profesinio mokymo infrastruktūros plėtra buvo pripažinta sėkmingiausiu šių metų projektu konkurse „Europos burės“. Finansų ministerijos apdovanojimą – žalvarinę burę – už investicijas į ateities mokyklą atsiėmė Daugų technologijos ir verslo mokyklos direktorius Valentas Pakalniškis.

Projekto pradžia – nuo kavos puodelio ir svajonės

Mokyklos vadovas pasidalijo nuotaikingu pasakojimu apie projekto atsiradimo istoriją, prasidėjusią nuo kavos puodelio ir svajonių.

„Iš tikrųjų dėkoju komandai, nes tai be galo didelis darbas. Įranga įsigyta ne šiaip, ji skirta mokytojui, mokymui ir žmogui. Labai džiaugiuosi, kad visa tai apima įvairias amžiaus grupes – nuo priešmokyklinio ugdymo programos mokinių iki garbaus amžiaus senjorų ir įvairiausių ligų kenčiančių pacientų.

Šio projekto rezultatais susidomėjo ir verslas, o mes labiausiai džiaugiamės, kad turime galimybių padėti“, – atsiimdamas apdovanojimą kalbėjo V. Pakalniškis.

Naujose laboratorijose – moderni įranga

Daugų technologijos ir verslo mokykloje 2019–2021 buvo įgyvendintas investicinis projektas „Viešosios įstaigos Daugų technologijos ir verslo mokyklos profesinio mokymo infrastruktūros plėtra“, kurio vertė – beveik 300 tūkst. Eur.

Projekto metu buvo įsigyta nauja, moderni įranga ir įrengtos laboratorijos – kalbų mokymo, socialinės globos ir pagalbos, slaugomo asmens priežiūros ir multisensorinis ir žaidimų kambarys.

Taip pat kiekvienai laboratorijai, erdvei – skirta įranga, kuri užtikrina aukštos kokybės socialinės gerovės ir sveikatos priežiūros švietimo sričių profesinio mokymo paslaugų teikimą.

Įkurtose laboratorijose, kabinetuose mokomi slaugytojo padėjėjo, individualios priežiūros darbuotojo modulinių profesinio mokymo programų mokiniai, vyksta neformalusis suaugusiųjų ugdymas. Gimnazijų mokiniai dalyvauja profesinio orientavimo veiklose ir patys išbando modernią įrangą. Verslo ir  nevyriausybinių organizacijų atstovai taip pat rodo didelį susidomėjimą projekto metu įsigyta įranga, siunčia savo darbuotojus mokymams, konsultuojasi dėl tokios įrangos įsigijimo savo įstaigoms.

Konkurse – rekordinis dalyvių skaičius ir septyni laureatai

„Europos burės“ – tradicinis, šiemet jau penkioliktus metus LR Finansų ministerijos organizuotas konkursas, kuriame iš viso buvo apdovanoti septyni didžiausią vertę kuriančių Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų lėšomis finansuojamų projektų vykdytojai. Konkurso laureatų septynetas – modernių ir pažangių projektų kūrėjai, galintys įkvėpti aplinkinius.

Šiemet tarptautinėje ES investicijų ir Sanglaudos politikos ateičiai skirtoje konferencijoje „ES+U“ vykstantis konkursas „Europos burės 2023“ sulaukė rekordinio skaičiaus dalyvių. Daugiau nei 130 projektų buvo pristatyti tiek ekspertų komisijos, tiek ir visuomenės vertinimui.

Simboliškai šiemet visiems nugalėtojams apdovanojimus teikė pernai metų geriausių projektų vykdytojai. Taip gimsta „Europos burių“ klubas, vienijantis kūrybingus, drąsius žmones, kurie šiemet visus metus galės dalintis savo sėkmės istorijomis ir įkvėpti kitus ieškoti galimybių ir ES investicijų. Apdovanojimus šiemet kaip ir prieš metus kūrė garsus skulptorius Artūras Žilinskas. Šiemet jis žalvarinę burę iškėlė virš granito.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus ir LR Finansų ministerijos informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: