Dainavos žodis

Tarptautiniame cirko festivalyje – iliuzijos meno, tradicinio ir šiuolaikinio cirko dermė

Alytaus kultūrinių renginių metų kalendoriuje gausu išskirtinių festivalių, garsinančių miestą ne tik Lietuvoje, bet ir skleidžiančių žinią už jos ribų, festivalių užsienio partnerių šalyse. Kartu su paskutiniu šių metų mėnesiu festivalių maratoną Dzūkijoje užbaigs du Alytaus kultūros centre vyksiantys festivaliai, vienas kurių – tarptautinis Alytaus cirko festivalis-konkursas, vyksiantis jau vienuoliktą kartą.

Šįkart cirko festivalis žiūrovus džiugins ne tik specialiai šiam konkursui parengtais išskirtiniais artistų pasirodymais. Pirmą kartą programoje kartu su tradicinio cirko numeriais išvysime ir iliuzijos meno pasirodymus, kuriais stebins vienas garsiausių Lietuvoje ir puikiai kelią į tarptautinę sceną besiskinantis magas Mantas Wizard.

Gruodžio 2-ąją, pirmąją festivalio-konkurso dieną, į Alytaus kultūros centro sceną sugužės cirko artistai ne tik iš Lietuvos, bet ir Latvijos, Šveicarijos, Danijos ir Ukrainos. Įspūdingus pasirodymus demonstruos ir konkurse dėl šių metų nugalėtojo vardo varžysis 9 cirko kolektyvai – daugiau kaip 70 atlikėjų.

Konkurso komisijos vertinimui ne vieną įspūdingą numerį taip pat intensyviai ruošia ir Alytuje visiems puikiai pažįstamos ir mylimos Kultūros centro cirko studijos „Dzūkija“ auklėtinės. Iš viso programoje numatyta net 40 skirtingo žanro pasirodymų, skirtų įvairaus amžiaus žiūrovams – nuo pačių mažiausių iki vyriausių. Festivalio-konkurso turai šeštadienį (gruodžio 2 d.) vyks 13, 15 ir 17 valandomis, juos alytiškiai ir miesto svečiai galės stebėti nemokamai. Įėjimas laisvas, tad laukiame visų, mėgstančių cirką ir besižavinčių triukais, kuriuos atlikti gali tikrai ne kiekvienas.

Dalyvių pasirodymus vertins tarptautinė komisija, kurią sudarys kompetentingi cirko meno atstovai, ekspertai ir kitų scenos meno žanrų profesionalai: cirko mokyklos „Cirkus fabriken“ vadovas ir mokytojas Einar Trie, vienas iš trupės „Kanta Company“ įkūrėjų Kęstas Matusevičius, akrobatikos, ekvilibristikos, cirko vaidybos mokytojas ir artistas Džiugas Kunsmanas, Alytaus miesto teatro režisieriaus asistentė Alma Purvinytė, akrobatas, žonglierius, ekvilibristas, „Amber“ cirko direktorius Darius Ščesnulevičius.

Komisijos aukščiausiomis vietomis įvertintų atlikėjų pasirodymus žiūrovai išvys gruodžio 3 d. 15 val. finaliniame Alytaus cirko festivalio-konkurso koncerte, kurį ves Mantas Wizard. Konkurso laureatai bus apdovanoti Alytaus Rotary klubo įsteigtais piniginiais prizais ir unikaliomis menininko Arvydo Švirmicko sukurtomis statulėlėmis.

Kartu su tradicinio cirko pasirodymais šią dieną žiūrovus stebins ir šiuolaikinio cirko trupė „Kanta Company“. Nuotaikingus, bet ir verčiančius susimąstyti spektaklius kuriančią trupę įkūrė trys cirko menininkai: Kęstas Matusevičius (LT), Aino Mäkipää (FI), Lyla Goldman (JAV).

Savo spektakliuose kūrybinė grupė stengiasi kurti kasdienę, atpažįstamą atmosferą, kuri per cirką transformuojama į nepaprastą, siurrealų pasaulį. Po pirmojo spektaklio „Drabužiai ir mes“ trupė apkeliavo Europą. Be galo džiugu, kad alytiškiai turės galimybę juos išvysti Alytaus kultūros centro scenoje.

Didžiojo festivalio koncerto programoje taip pat pamatysime ir bene daugiausia tarptautinių apdovanojimų Lietuvoje turinčio, pasaulyje pripažinto iliuzijos meno meistro Manto Wizard triukus. Džiaugiamės, kad naujai užgimusios partnerystės su šių metų pagrindiniu festivalio rėmėju UAB „GLASS LT“ ir rėmėju UAB „Linksti linija“ suteikia galimybę žiūrovams pasiūlyti įvairiapusiškesnę programą, ją papildant šiuolaikinio cirko ir iliuzijos meno pasirodymais. Laukia išties puikus renginys, kupinas išskirtinių cirko pasirodymų ir netikėtų, sužavinčių magijos triukų. Bilietus į šios dienos renginį galite įsigyti kakava.lt arba renginio dieną Kultūros centro kasoje.

Artėjant Kalėdoms, kartu su Mantu Wizard leiskimės į magišką, užburiantį cirko ir iliuzijos pasaulį. Jau šį savaitgalį, gruodžio 2–3 dienomis, susitikime jau vienuoliktame tarptautiniame Alytaus cirko festivalyje ir palaikykime savo miesto jaunuosius artistus.

Festivalio-konkurso programa

Gruodžio 2 d. 13 val., 15 val., 17 val.

Festivalio konkurso turai

Įėjimas laisvas

Gruodžio 3 d. 15 val.

Didysis festivalio koncertas

Bilietus platina kakava.lt

Bilietų kaina 6,06 €

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: