Dainavos žodis

Maltiečius priėmusi merė: „Kartu mes galime daugiau“

Pasikalbėti apie prasmingus darbus bei pasveikinti artėjančių gražiausių metų švenčių proga šiandien pas merę Rasą Vitkauskienę atvyko Maltos ordino pagalbos tarnybos Pietų regiono vadovė Vaida Šalaševičienė bei Pivašiūnų ir Simno padalinių vadovė Laima Žemaitienė.

Istorijos, kuriomis su grauduliu akyse dalijosi viešnios, tiesiog negali nesukrėsti – tai kur kas daugiau nei maltiečių sriuba likimo nuskriaustiesiems, tai bendrystė, kuomet vieniši ir ligoti žmonės lyg šviesos spindulio kaskart laukia atvykstančių maltiečių savanorių. Pagalba tampa artimu ryšiu, kuomet ištikus bėdai, tampi kelrodžiu, kuriam skambina pirmiausiai.

„Nebemoki atsakyti ir visuomet ieškai būdų, kaip padėti negandų prispaustam žmogui. Esame ir grindis tamsioje asloje kloję, krosnį nuo šalčio sustirusio žmogaus name statę, tekę rūptis ir elektros įvadu“, – rodos be pabaigos gerus darbus galėtų vardinti ponia Laima.

Už prasmingą veiklą maltiečiams dėkojusi Alytaus rajono savivaldybės merė Rasa Vitkauskienė linkėjo dar plačiau skleisti savanorystės idėją, nestokoti sveikatos ir energijos, kad geri darbai lietųsi per visą Alytaus rajoną ir visi kartu surėmę pečius galėtumėm padėti pažeidžiamiausiems rajono žmonėms.

„Jūs iš labai arti matote žmonių problemas, kartu galime padėti tiems, kam gyvenimas pašykštėjo sveikatos, artimųjų globos ir nestokojo iššūkių“, – bendradarbiauti kvietė merė R. Vitkauskienė.

Pivašiūnuose ir Simne dirbanti L. Žemaitienė pasakojo karštą maistą kiekvieną savaitę vežanti 24 žmonėms, dar apie 10 žmonių kiekvieną mėnesį aplanko veždama maisto lauknešėlius. Pasakodamos apie savo misiją moterys graudinosi, o išgirdę merės pažadą „padėti, kiek galės“ viešnios reiškė nuoširdžią padėką visų senelių ir vargstančiųjų vardu. Organizacijos Alytaus rajone vykdyta „Maltiečių sriubos“ akcija, kurioje karštą sriubą dalino ir savivaldybės vadovė, jau surinko 1061 Eur. „Kiekvieno indėlis yra svarus“, – sakė Pietų regiono vadovė Vaida Šalaševičienė.

Prisidėti gali kiekvienas

Kad darbai ir prasminga veikla nesustotų, ypač daug prisideda savanoriai, socialiai atsakingos įmonės, finansiškai paremdamos maltiečių projektus. Jau šį sekmadienį, gruodžio 17 d., tiesioginiame LRT TV eteryje 19.30 val. prieš „Panoramą“ prasidės ir po jos tęsis senelių paramos akcijos „Maltiečių sriuba“ didysis paramos koncertas. Paramos akcija suburia tuos, kam rūpi šalies ateitis, ar bus gera čia gyventi, ar sugebėsime pasirūpinti savo tėvais, seneliais, ar mokėsime ištiesti ranką pagalbos prašančiam. Maltiečiai kviečia žiūrėti tiesioginę paramos seneliams koncerto transliaciją ir savo rūpesčiu papildyti dubenėlį sriubos.

Su pagarba senatvei maltiečiai kviečia aukoti trumpaisiais numeriais 1410 – 10 eurų, 1485 – 5 eurai. Didesnę sumą ir reguliarią paramą galima skirti interneto puslapyje https://maltieciusriuba.lt/

Prieš Kalėdas maltiečiai kviečia visus geros valios žmones prisidėti jiems patogiu būdu: aukoti, pirkti maisto lauknešėlius arba prisidėti savo pagalba, lankant vienišus senolius, padedant jiems buityje ar tiesiog būnant draugija. O štai visus Alytaus rajone esančius senelių namus jau ketvirtus metus nudžiugins Vilniaus švento Juozapo mokyklos dovanos. Šiemet – ypatinga tai, jog į Alytaus rajoną atvyks ir senolius asmeniškai Kalėdų proga pasveikins patys moksleiviai. „Empatiškas jaunimas, įsitraukiantis į savanorišką maltiečų veiklą – yra mūsų ateitis“, – su viltimi balse, kad tų neabejingų jaunuolių tik daugės, kalbėjo viešnios.

Apie maltiečius

Maltos ordino pagalbos tarnyba Lietuvoje (maltiečiai) yra dalis seniausios labdaros organizacijos pasaulyje – Maltos ordino, teikiančio pagalbą vargstantiems net 120 šalių. Maltiečių grupė Lietuvoje įkurta 1991 m. spalio 29 d. vyskupo Juozo Tunaičio, vyskupo Jono Borutos, kunigo Vaclovo Aliulio ir kt., siekiant Lietuvoje turėti katalikišką labdaros organizaciją, kuri savo veikloje vadovautųsi Maltos ordino moto ir teiktų pagalbą visų rasių, tikėjimų ir tautų žmonėms. Šiuo metu organizacija vienija apie 2000 savanorių 44 šalies miestuose ir miesteliuose – teikiame pagalbą vienišiems seneliams, vaikams ir jaunimui iš sunkumus patiriančių šeimų, neįgaliesiems, pabėgėliams.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus inf.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: