Dainavos žodis

Literatūros vakaras: LAZDIJŲ KRAŠTO RAŠYTOJAI ALYTAUS KRAŠTE bei antologijos „Žaliuose ežerynuose. Lazdijų krašto rašytojų kūryba“ pristatymas

Pirmą kartą Lazdijų rajono istorijoje išleista Lazdijų krašto rašytojų antologija „Žaliuose ežerynuose“ atvyksta ir į Dzūkijos sostinę. Gruodžio 20 d. 17.30 val. Alytaus Jurgio Kunčino viešojoje bibliotekoje (Seirijų g. 2) šį, galima pasakyti, prestižinį leidinį pristatys gausi kūrybinė komanda.

Lazdijų kraštui 2023-ieji – išskirtiniai literatūriniai metai: šiemet jie mini kraštiečių, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatų Sigito Gedos ir Bitės Vilimaitės 80-mečius, šie metai taip pat paskelbti ir Dzūkijos metais. Šiemet dienos šviesą išvydo antroji Lietuvoje Lazdijų krašto rašytojų antologija „Žaliuose ežerynuose“. Knygos sudarytojas kraštietis, asociacijos „Slinktys“ pirmininkas Juozas Žitkauskas jau prieš gerą dešimtmetį pradėjo kaupti, skaityti, atrinkinėti lazdijiškių rašytojų kūrybą.
Neseniai „Slinkčių“ išleista Lazdijų krašto rašytojų antologija „Žaliuose ežerynuose“ atveria platų vaizdą į Lazdijus kaip literatūros lopšį ir pristato čia gimusių, gyvenusių ir dabar gyvenančių kūrėjų panoramą. Antologijoje publikuojami 86 autorių kūriniai – daugiausia poezija, kiek mažiau – proza, bet yra ir dramaturgijos, eseistikos, literatūros kritikos, vertimų. Visus antologijos tekstus vienija Lazdijų kraštas, ežerai, upės ir miškai.

Susitikime dalyvaus:
Antologijos sudarytojas, poetas JUOZAS ŽITKAUSKAS,
Poetai ALVYDAS VALENTA ir KĘSTAS SUKACKAS,
Prozininkė ZUZANA URBONAITĖ
Lazdijų r. sav. viešosios bibliotekos direktorės pavaduotoja ASTA MICKEVIČIENĖ.

Vakaro svečias – poetas beigi kitų meno sričių kūrėjas ir gerbėjas RIČARDAS ŠILEIKA.

Maloniai kviečiame apsilankyti ir su šiuo literatūriniu renginiu palydėti jau išeinančius senuosius metus!

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: