Dainavos žodis

Sveikos gyvensenos nišoje– ir Alytaus rajono gyventojo verslas

Praėjusiais metais Alytaus rajone įregistruota per 70 naujų verslo subjektų, generuojančių papildomas darbo vietas. Tarp naujai kuriamų verslų krypčių galima atrasti ir rečiau pasirenkamų nišų, pavyzdžiui, sveikos gyvensenos. Vieną tokių verslų Luksnėnuose įkūrė ir Alytaus rajono gyventojas Stasys Guzevičius, kuriam verslo planą padiktavo jo paties patirtis ir domėjimasis sveikata kaip vienu didžiausių gyvenimo prioritetu. Verslininkas sukūrė produktą, kuris sėkmingai kelią skinasi šalies rinkoje ir turi ambicijų įsitvirtinti užsienio segmente.

Versle – fermentacijos procesai

„Sveiko gyvenimo būdo paieškos tęsiasi jau seniai. Pradėjome nuo domėjimosi sveika mityba, maisto gamybos technologijomis, tačiau savijauta vertė ieškoti ir kitų sveikos gyvensenos būdų. Galiausiai atradome fermentacijos procesų svarbą žmogaus organizmui.

Dažniausiai valgome termiškai apdorotą maistą, kuriame nėra jokios gyvybės, gyvename per steriliai. Bakterijos mūsų kūnui yra itin svarbios, todėl mes privalome praturtinti mitybą mikroorganizmais. Kaip tik tai paskatino sukurti „Bifido“ produkciją – fermentuotus gėrimų koncentratus“, – apie verslo įkūrimo pradžią pasakojo verslininkas Stasys.

Pasak jo, fermentacijos procesai yra įprasti kiekvieno kasdienybėje – raugiame kopūstus, agurkus, rauginame pieną ir pan. Verslininkas savo produkcijos gamyboje naudoja tuos pačius rauginimo procesus, dėl jų konsultuojasi su mokslininkais iš įvairių pasaulio šalių.

„Mūsų produktai yra natūralus būdas praturtinti savo mitybą gyvosiomis bakterijomis. Tai padeda suaktyvinti virškinamąjį traktą ir išsprendžia daugybę kitų su įvairiais sveikatos sutrikimais susijusių bėdų“, – pasakojo S. Guzevičius.

Stebuklingos piliulės nėra

Luksnėnuose kadaise būta didžiulės fermos, kurioje buvo auginami galvijai – veršiai. Vėliau, uždarius fermą, ilgą laiką pastatai buvo neeksploatuojami, o vadinamoji veršidė praktiškai sugriuvo. Verslininkas S. Guzevičius įsigijo buvusią fermą ir šią vietą prikėlė naujam gyvenimui – investavo atnaujindamas pastatus, juos modernizuodamas ir pritaikydamas savo verslui. 

Šiandien S. Guzevičiaus verslas sėkmingai veikia ir kuria pridėtinę vertę Alytaus rajone. Įkurtos trys darbo vietos, tačiau ateityje jis neatmeta galimybių plėstis. Pasak jo, kiekviena pasiekta sėkmė skatina augti, ieškoti naujų galimybių, kurti naujus produktus ir plėsti verslo geografiją užsienio rinkose.

Verslininkas pabrėžia, kad vienos stebuklingos piliulės nėra, sveikai gyvensenai svarbi visuma – ir sportas, ir sveika mityba, ir gyvenimas be žalingų įpročių, daugybė kitų elgesio modelių ir įpročių.

„Yra daugybė siūlymų, kaip sveikai gyventi, daug kalbama apie mitybos svarbą ir įvairovę. Sveika gyvensena mums padėjo susigrąžinti gerą savijautą, kokybišką miegą naktimis, virškinimo problemos jau seniai liko užmarštyje. Iki tol gyvenome taip, kaip dabar gyvena dauguma žmonių – su daugybe sveikatos bėdų, ypač tai pajutome po 40-ties metų. Supratome, kad arba privalome ką nors savo gyvenime keisti, arba leisti toms bėdoms mus graužti. Šiandien turime tų pokyčių rezultatą – jau 15 metų mus lydi gera savijauta. Taip tikrai gali jaustis kiekvienas“, – įsitikinęs aplinkinių sveikuoliu vadinamas S. Guzevičius.

Jeigu ir Jūsų Alytaus rajone veikiantis verslas, kuriami gaminiai, teikiamos paslaugos buvo įvertintos šalies, tarptautiniais įvertinimais, garsina Alytaus rajoną ar tiesiog sėkmingai įsitvirtina šalies, tarptautiniuose segmentuose, kviečiame kreiptis į Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyrių el. paštu komunikacija@arsa.lt ir papasakoti apie tai mūsų krašto gyventojams, svečiams, turistams. Galbūt Jūsų sėkmės istorija kažką įkvėps sukurti savo verslą.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: