Dainavos žodis

Alytų statęs statybų generolas, profesijos riteris švenčia 80-metį

A. Minkevičius sako, jog geros savijautos paslaptis – jokio liūdesio ir geri darbai kitiems.

Bendrovės „Grinduva“ pagrindinis akcininkas, prieš 55-erius metus pradėjęs statyti Alytų, matęs jo virsmą nuo 16 iki 80 tūkstančių gyventojų Antanas Minkevičius švenčia solidų jubiliejų. Iki šiol dirbantį Statybų generolą, profesijos riterį pasveikino neformalaus verslo klubo „Raktas“ nariai.
Birželio 10-ają bendrovės „Grinduva“ pagrindinis akcininkas, iki šiol aktyviai dirbantis statybų generolas, profesijos riteris A. Minkevičius švenčia 80 metų jubiliejų. Šia proga susirinkę neformalaus verslo klubo „Raktas“ nariai, draugai, bičiuliai, bendražygiai jam linkėjo neblėstančios energijos.
„Mums labai malonu visiems draugams, bendražygiams pagerbti tuos žmones, kure visą gyvenimą, protą, energiją atidavė ir iki šiol atiduoda Alytui“, – kalbėjo verslo klubo „Raktas“ koordinatorius Romualdas Ambroževičius.
Po šiltų ir nuoširdžių sveikinimų kalbėjęs jubiliatas A. Minkevičius pasakojo gimęs, augęs ir iki šiol gyvenantis ant Dusios kranto. Jaunystėje nutarė pasukti statybininko profesijos keliu. Vos 25-erių grįžęs po mokslų, nuo 1964 metų ėmėsi aktyvios veiklos, matė Alytaus virsmą nuo 16 iki 80 tūkstančių gyventojų.
„Tėvukas buvo statybininkas, brolis statybininkas – tai kur man dėtis. Aš irgi į statybos fakultetą įstojau bei baigiau. Mane norėjo institute palikti, bet sako: tu dzūkas ir lėk į Dzūkiją. Atvažiavau į Alytų – 16 tūkstančių gyventojų miestelis. 1964 metais pradėjau nuo meistro ir tolyn. Dievas davė didelį azartą, sėkmės ir sveikatos. Aš niekada negalvojau, kad man išėjus į pensiją dar reikės tiek dirbti. Bet mano toks charakteris – darbas yra didelis džiaugsmas“, – sakė vyras.
A. Minkevičius žino kiekvieno objekto projektus, prie kiekvieno prisilietė, įdėjo triūso. Tik dabar nejauku, kai miestas, deja, traukiasi.
„Viską Alytuje statėm. Buvo toks vyriausybinis nurodymas – regioninis miestas, centras – Aleksandrija. Pradėjom viską statyti. Tresto valdytojas už pramonę, o aš – už visuomeninius, kultūrinius pastatus. Aš su guminiais batais visur čia išbraidęs. Mokyklas stačiau, darželius. Tik gaila, kad kai kurias uždarinėja, ruošiasi uždaryti dabar. Paskutinę statytą Likiškėlių net griauti, girdžiu, nori“, – kalbėjo A. Minkevičius.
Nors švenčia 80-metį, A. Minkevičius dar labai aktyvus – bendrovėje generalinio direktoriaus pareigų atsisakė, pasiliko kaip konsultantas, tačiau turi ir kitų veiklų.
„Aš daug etatų turiu – „Grinduvoj“ konsultantas, bet kaime puse etato kūrikas, bitininkas, su šunimi pabėgioju, žolę pjaunu. Jaunystėje vairuotojas vežiojo, o dabar pačiam reikia“, – juokavo pašnekovas.
Vyriškis atskleidžia paslaptį, kodėl atrodo bent 20 metų jaunesnis. „Paslaptis paprasčiausia – nereikia liūdėti. Aš einu vienas – tai su dainele. Daryk gera žmonėms ir jausiesi gerai. Aš turiu tokį jausmą: jeigu kam padėjau, man gera pasidaro. Net pagal Dievo įsakymą – padėk – ir tau bus padėta. Valgau viską, gėriau viską. Vaikai gydytojai – gal ir tai padeda. Bet azartas kaip buvo, taip ir liko“, – sakė jis.
Susirinkę neformalaus verslo klubo nariai pasveikino ir Semioną Bondarevą, kurio bendrovė „Astra“ švenčia 90-metį, o jis pats išrinktas Alytaus miesto garbės piliečiu.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: