Dainavos žodis

Ugniagesių versija: gaisrą prie Mažosios Dailidės, tikėtina, sukėlė benamiai

Užsiliepsnojus sublokuotiems namams šalia Mažosios Dailidės kilo greta poilsiavusių žmonių panika – ar gaisras nepersimes į čia pat esantį pušyną. Laimei, gaisras lokalizuotas operatyviai.

Goda Čiginskaitė

Ugniagesiai, tiriantys gaisro prie Mažosios Dailidės atvejį, kuomet užsiliepsnojo du sublokuoti namai, tvirtina, kad realiausia nelaimės versija – gaisrą sukėlė nuolatinės gyvenamosios vietos neturintys asmenys.
Alytiškius sujaudino šalia Mažosios Dailidės kilęs gaisras, mat dūmų stulpai buvo matomi iš toli, kėlė nerimą – ar ugnis nepersimes į kurorto pušyną, visai šalia yra tinklinio aikštelė, šalia ežerėlio ilsėjosi daugybė žmonių. Tačiau karštą trečiadienio vakarą, apie pusę šešių, gausios ugniagesių pajėgos atskubėjo prie Mažosios Dailidės, kur degė du sublokuoti namai, ir gaisrą numalšino mažiau nei per pusvalandį.
„Pajėgos pakankamai operatyviai sureagavo. Gaisras buvo įsiplieskęs, degė namas atvira liepsna. Pavyko ganėtinai greitai lokalizuoti. Sustabdytas gaisro plitimas, miškui pavojus negrėsė“, – kalbėjo Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Saulius Mockevičius.
Tikėtina, kad gaisrą sukėlė nuolatinės gyvenamosios vietos neturintys asmenys, kurie čia užsukdavo nakvoti. Aukų nėra.
„Mes pradėjome iš pradžių nuo techninių priežasčių, tyrėme ir padegimo versiją. Kadangi statinys buvo apleistas, negyvenamas, galbūt ten buvo asmenų, kurie apsilankydavo, neturinčių nuolatinės gyvenamosios vietos. Akivaizdžių padegimo įrodymų neradome įvykio vietoje. Šiandien pagrindinė tiriama versija, kad gaisrą sukėlė žmonės, užsukdavę ten ar pagyventi, ar pabūti. Mano žiniomis, pastatas nebuvo draustas, reiktų dar patikslinti. Toks faktas tyrimui neturi didelės reikšmės, nebent būtų įrodyta, kad tai tyčinis padegimas“, – sakė S. Mockevičius.
Nerimą kėlęs gaisras prie Mažosios Dailidės lokalizuotas per pusvalandį.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: