Dainavos žodis

Ukrainos karo pabėgėlės dalyvaus Kovo 11-osios šventėje

Karo pabėgėlės iš Ukrainos dėkojo už pagalbą Alytaus rajono savivaldybei, merui Algirdui Vrubliauskui ir administracijos direktorei Gintarei Jociunskaitei, Dagų technologijų ir verslo mokyklos direktoriui Valentui Pakalniškiui, bendruomenei.

Alytaus rajone apsigyvenusias karo pabėgėles ukrainietes su vaikais aplankė Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas ir administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė.
Daugų technologijų ir verslo mokyklos bendrabutyje apsistojusios moterys yra iš Ukrainos Irpinės miesto, kuris stipriai nukentėjo nuo bombardavimų Rusijos kariams veržiantis link sostinės Kijevo – sugriauti pastatai, žuvo žmonių.
Moterims su vaikais atvykti iš Lenkijos į Alytaus rajoną padėjo savivaldybė kartu su organizacijos „Stiprūs kartu“ savanoriais. Iš viso atvyko 24 žmonės. Dėl žmonių pervežimo pagalbos paprašė savivaldybės bendradarbiavimo partnerės Irpinės miesto savivaldybės atstovai.
Dalis karo pabėgėlių moterų su vaikais priėmė Alytaus rajono savivaldybės pasiūlymą apsigyventi Dauguose.

Savivaldybės vadovai pasikalbėjo su moterimis apie poreikius ir galimybes dirbti, mokytis lietuvių kalbos, vaikų ugdymą.

Savivaldybės vadovai pasikalbėjo su moterimis apie poreikius ir galimybes dirbti, mokytis lietuvių kalbos, vaikų ugdymą. Bus ieškoma galimybių jas įdarbinti, vaikai galės mokytis gimnazijoje.
Ukrainietės su malonumu priėmė savivaldybės pasiūlymą dalyvauti Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos šventiniame Simno kermošiuje, į kurį nuvykti skirtas transportas.
Karo pabėgėlėms pagalbą įvairiais klausimais organizuoja ne tik savivaldybė, bet ir Technologijų ir verslo mokykla, vietos bendruomenė.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: