Dainavos žodis

Originaliame leidinyje – autentiška Mekų šeimos istorija

Nuo 1957 iki 1995 metų iš Niujorko į Semeniškių kaimą Jonas ir Adolfas Mekai išsiuntė daugybę mamai, broliui Petrui ir kitiems artimiesiems adresuotų laiškų. Laiškuose pasakojamos išskirtinės brolių istorijos, minimos neįtikėtinos pažintys ir patirtys Amerikoje, tačiau dauguma jų persmelkti vaikystės ilgesio ir prisiminimų iš Lietuvos. Daugiau nei šimtas šių laiškų pirmą kartą viešai publikuoti prieš keletą metų išleistoje knygoje „Gyvenimo lai(š)kai. Jonas ir Adolfas Mekai“.

Originalius laiškus, iškarpas ir nuotraukų albumus išsaugojo brolis Petras Mekas, o su knygos sudarytoju Kęstučiu Pikūnu šia medžiaga pasidalijo Biržuose gyvenančios Mekų dukterėčios. Knygoje gausu mažai kam matytų šios giminės gyvenimą iliustruojančių nuotraukų. Beveik šimtą metų apimantis fotopasakojimas papildytas šeimos narių prisiminimais.
Pernai prancūzakalbius skaitytojus pasiekė knygos vertimas – „Ligne(s) de vie“. Tad simboliška, jog minėdami Frankofonijos dienas Alytuje, vartysime ir skaitysime Jono ir Adolfo Mekų laiškus, publikuojamus originaliame leidinyje. Į susitikimą ir knygos „Gyvenimo lai(š)kai“ pristatymą Jurgio Kunčino viešojoje bibliotekoje (Seirijų g. 2) kviečia jos sudarytojas Kęstutis Pikūnas ir Alytaus Dzūkijos mokyklos bendruomenė. Renginio pradžia – kovo 17 d. 17 val.

Organizatorių inf.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: