Dainavos žodis

Pirmą kartą Alytuje – pasaulyje dėl titulų besivaržančių gyvūnų paroda

Ar žinojote, kad ilgiausia Japonų gaidžio Onagadori uodega gali siekti net 5 metrus ilgio, o aukščiausias Indio gigante gaidys – užaugti iki 110 centimetrų ūgio? Didžiausias triušis pasaulyje yra Belgų milžinas, kurio svoris – net 12 kilogramų, o mažiausi pasaulyje nykštukinių grupės triušiai telpa delne ir sveria apie 1 kilogramą! Įspūdingais faktais nenusileidžia ir kūliais ore besivartantys aukštaskraidžiai balandžiai, galintys pakilti net į 700 metrų aukštį! Daugiau intriguojančių faktų ir įspūdingų vaizdų alytiškiai galės išgirsti ir pamatyti jau šį savaitgalį pirmą kartą Alytuje vyksiančioje tarptautinėje veislinių triušių, balandžių ir paukščių parodoje!  

Dzūkijos gyventojai turės unikalią galimybę pamatyti Alytuje dar neregėtų vaizdų – tarptautinėse parodose tituluotų vištų ir gaidžių, balandžių, triušių, kurių kilmės šaknys – iš Japonijos, Indonezijos, Kinijos, Belgijos ir kitų pasaulio šalių.

„Veislinių triušių, balandžių, paukščių parodos užsienyje sulaukia milžiniško susidomėjimo, į jas plūsta minios smalsuolių, profesionalių augintojų iš viso pasaulio. Tokie renginiai kelią skinasi ir Lietuvoje, o Alytus ištraukė laimingą bilietą, kuris lėmė šiemet sulaukti čia dar niekad neregėtų gyvūnų!“, – sako viena iš renginio organizatorių Lietuvos veislinių paukščių augintojų asociacijos pirmininkė Agnė Blechertienė. 

Tarp parodos dalyvių – ir alytiškiai, auginantys unikalių vištinių paukščių iš įvairių pasaulio šalių! Viena jų – jauniausia, vos 7-erių metukų, parodos dalyvė, šilkaplunksnių vištų mylėtoja. Kitas alytiškis pristatys didžiausią Lietuvoje savo itin retų „kovinių“ veislių vištų kolekciją, su kuria yra dalyvavęs ir užsienio parodose.
Parodos lankytojų lauks ir įvairios pramogos, edukacijos. 

Parodos atidarymas – šeštadienį 11 val. ir veiks iki 18 val. Sekmadienį lankytojai laukiami nuo 9 iki 15 val.

Paroda organizuojama Alytaus jaunimo centre (Tvirtovės g. 3, Alytus).

Renginio organizatoriai – Veislinių gyvūnų augintojų klubas, LSMU Gyvūnų mokslų fakultetas, Lietuvos veislinių paukščių augintojų asociacija ir Klaipėdos aukštaskraidžių balandžių puoselėtojų klubas.

Renginį remia – Dzūkijos viešbutis, Alytaus miesto savivaldybė, Alytaus jaunimo centras, UAB „Taurapolis“, UAB „Medgama“.
Renginio bilieto kaina: suaugusiems – 3 Eur, vaikams – 2 Eur, vaikams iki 2 metų – nemokamai.
 

Organizatorių informacija

Daugiau informacijos Jums suteiks:
Lietuvos veislinių paukščių augintojų asociacijos pirmininkė Agnė Blechertienė +37064072727
Lietuvos veislinių paukščių augintojų asociacijos narys alytiškis Vidas Baliukonis +370 600 138 30
Edmundas Reimeris veislinių gyvūnų augintojų klubo pirmininkas +370 686 30867

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: