Dainavos žodis

Į parodos atidarymą kviečia menininkų tandemas: Gustas Jagminas bei Algirdas Judickas ir jų „Tapyba iš Daugų“

Jau labai greitai bibliotekos erdves papuoš jungtinės dviejų menininkų kūrybos darbai! Vasario 5 d. 18 val. Alytaus Jurgio Kunčino viešosios bibliotekos salėje (Seirijų g. 2) tapybos parodą atvers menininkas, tapytojas Gustas Jagminas bei tautodailininkas, tapytojas, medžio drožėjas Algirdas Judickas. Jie jau yra svečiavęsi pas mus pavieniui, o dabar atvyks ir savo darbus pristatys kaip tandemas. 

„Kai praeito dešimtmečio pabaigoje Algirdas Judickas apsigyveno Dauguose, pradėjome reguliariai lankytis vienas kito dirbtuvėse ir žiūrėti kas naujo nutapyta. Algirdas nuolatinis Daugų gyventojas, o aš atvažiuoju tik savaitgaliais, bet vasaromis kartais pabūnu ir ilgiau. Mano pagrindinė tapybos dirbtuvė yra Vilniuje, bet ir Dauguose šį bei tą nutapau ir Algirdas būna pirmasis žiūrovas mano naujų darbų. Lygiai kaip ir aš jo. Ilgainiui nusistovėjo tradicija ne tik apžiūrėti naujausius vienas kito darbus, bet ir eiti kartu tapyti į plenerą, čia pat – Daugų gatvėse ar miestelio apylinkėse. O kartais tapome atskirai, skirtingu laiku plenere, bet susitinkam ir darbus aptariam drauge. Taigi, vieną dieną nuėjom iki bendros parodos. Ligi šiolei mūsų tandemas buvo žinomas tik mums patiems, o dabar nutarėm pasirodyt ir platesnei publikai. Tiesiog Jurgio Kunčino biblioteka pakvietė parodą padaryti, tada aš pamąsčiau… ir nutariau, kad jeigu daryti, tai tik su Judicku! Ir rodyti „tapybą iš Daugų“. Algirdas sutiko! Taigi iš tokių darbų ir paroda: Daugų miestelio ar apylinkių motyvai, nutapyti plenere ir darbai iš mūsų Daugų dirbtuvių“, – būsimąją jungtinę parodą pristato vienas iš jos autorių, menininkas Gustas Jagminas.

Algirdas Judickas (g. 1948) dailės mokėsi Vilniaus dailės vakarinėje mokykloje, kur studijavo tapybą. Medžio drožyba susidomėjo apie 1980-uosius metus. Daro kryžius, antkapinius paminklus, kuria skulptūrinius horeljefus, drožia skulptūrėles. Pivašiūnų apylinkei yra sukūręs „Rožančiaus kelią“. Šiluvos šventoriuje, Šakiuose, Pilviškiuose, Lukšiuose, Lazdijuose bei daugelyje kitų Lietuvos vietovių stovi jo sukurti kryžiai. A. Judickas taip pat intensyviai tapo bei dalyvauja parodose. Yra grupės „Plekšnė“ narys. Gyvena ir kuria Dauguose.

Gustas Jagminas (g. 1979) Vilniaus dailės akademijoje studijavo tapybą, yra Lietuvos dailininkų sąjungos narys, dirba Alytaus dailės mokykloje ir Lietuvos nacionaliniame dailės muziejuje. Tapyboje dominuoja abstrakcija. Kurdamas remiasi gamta, patirtimi, stebėjimu. Intensyviai tapo bei dalyvauja parodose. Tapytojų grupės „Giria“ narys. Gyvena ir kuria Vilniuje – Dauguose.

Tapybos darbų paroda bibliotekoje viešės iki vasario 29 dienos, verta apsilankyti!

 Org. inf.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: