Dainavos žodis

Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės vairuotojas kaltinamas dviejų reanimobilių ir vieno automobilio kelionės lapų klastojimu.

Skaičiuodama įspūdingus išbertų slidumą mažinančių medžiagų kiekius ir jomis padengtų kilometrų skaičių, AB „Kelių priežiūra“ oficialiai skelbia žiemos sezono pabaigą.

Prašome atliekas atvežančius gyventojus geranoriškai reaguoti į pasikeitimus, iš anksto paruošti asmens dokumentą ir pateikti jį rūšiavimo centro darbuotojui.

Prezidentinė Valdo Adamkaus bibliotekos ir Danos Gedvilienės fondo gamtosauginė premija šiemet skirta buvusiam Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro direktoriui Algirdui Reipui.

Atlaisvintose patalpose ketinama įrengti socialinius būstus, su tuo nakvynės namų gyventojai kaip ir susitaikė, tačiau užmojis tuo pačiu tikslu panaudoti ir dalį jų kabinetų, sunkiai suvokiamas.

Seime užsimota uždrausti laikyti šunis, pririštus grandine. Tiesa, pririšti trumpam būtų galima, bet tik 2 valandoms, jei ilgiau, tai jau bus traktuojama kaip gyvūno kankinimas, žiaurus elgesys.

Žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimas – vienas svarbiausių procesų žemės ūkyje, tad ūkininkai ir valstybės institucijos aktyviai jam ruošiasi. 

Vaizdas Simno centrinėje aikštėje jau greitai taps tvarkingesnis, jaukesnis ir žalesnis nei buvo iki šiol.

Alytaus miesto savivaldybė jai priklausančiame sklype Jurgiškių gatvėje ties 55-tuoju daugiabučiu  įrengs parkavimo aikštelę ir ją išnuomos gyventojams.

Taikyti rizikos valdymo priemones ūkininkai skatinami kompensuojant dalį už pasėlių draudimą sumokėtos įmokos.

Lazdijų rajono policijos komisariato viršininko atranką laimėjo Nerijus Narkūnas.

Alytaus miesto Miklusėnų gatvės gyventojai į savo namus galės patekti ir iš Naujosios gatvės.

Nuo ateinančių mokslo metų priešmokyklinukų ugdymas vyks ir mokyklose.

Žolės deginimas laikomas piktybiniu nusikaltimu ir už tai gresia bauda ir padarytos žalos gamtai atlyginimas. Beje, ūkininkai, degindami žolę, rizikuoja netekti Europos Sąjungos išmokų.

Žemės ūkio naudmenų ir kitų plotų deklaravimo pradžia nukeliama dviem savaitėm vėliau – į gegužės 2 d.

Per šventes ženkliai pasunkėja pirkinių krepšiai ir atliekų konteineriai.

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenimis, už 2023 m. pajamas deklaravo 44 tūkst. Alytaus apskrities gyventojų: 10 tūkst. deklaravusiųjų valstybei turėtų sumokėti 2,4 mln. eurų GPM, o 29 tūkst. susigrąžins apie 11 mln. eurų. Į ką svarbiausia atkreipti gyventojų dėmesį šiemet deklaruojant savo pajamas, pasakoja Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos viršininkė Judita Stankienė.

Vienas svarbiausių išmokų skyrimo tikslų – didesnis ūkininkų dėmesys aplinkosaugai.

Papildomas sveikatos draudimas suteikia galimybę visiems darbuotojams naudotis privačių sveikatos priežiūros įstaigų paslaugomis – gydytis pasirinktose klinikose, lankytis pas gydytojus specialistus, atlikti įvairius tyrimus, pirkti vaistus ir naudotis kitomis sveikatos stiprinimo paslaugomis.

Atmintinėje išsamiai pristatomas automobilių stabdymo ir tikrinimo procesas, pateikiama informacija, kaip reikės elgtis vairuotojui, jei aplinkosaugininkai nustatys taršos viršijimo atvejus, atsakoma į kitus aktualius klausimus.

Pašnekovai nedvejoja – „Parama trumpoms tiekimo grandinėms ir vietos rinkoms skatinti vietos lygmeniu“ jiems buvo labai naudinga.

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro direktoriaus pareigas nuo kovo 19 dienos pradėjo eiti Aurimas Uldukis, laimėjęs skelbtą konkursą šioms pareigoms užimti.

Visus paspirtukų ir kitų elektrinių mikrojudumo priemonių vairuotojus siūloma įpareigoti dėvėti šalmus.

Protestuojantys Lenkijos ūkininkai ketina visai savaitei užblokuoti sieną ties Kalvarija ir kontroliuoti krovininio transporto judėjimą šioje zonoje.

Šiandien Alytaus miesto savivaldybės tarybos nariai turės apsispręsti dėl naujo poliklinikos pastato ligoninės kieme, bus balsuojama dėl techninio projekto parengimo.

Lenkijos ūkininkai paskelbė, kad kovo 1 d. blokuos Lenkijos ir Lietuvos sieną. Budzisko sienos perėjimo punktą blokuos traktoriai, praneša wp.pl.