Dainavos žodis

TS-LKD partijos tarybos posėdyje – ir Algirdo Vrubliausko pasisakymas

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos lyderis, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis posėdyje kalbėjo, kad Lietuva šiuo metu yra atsidūrusi situacijoje, kurią galima pavadinti tobula audra, kai nežinai, ko galima laukti už artimiausio posūkio.

Liepos 17 d., šeštadienį, Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas dalyvavo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos (TS-LKD) Tarybos posėdyje Vilniuje.
Reaguojant į susidariusią politinę padėtį, aptarti saugumo ir gynybos klausimai, šalies pasirengimas atremti hibridines grėsmes iš Lietuvai nedraugiškų valstybių bei kitus partijai aktualius šalies vidaus gyvenimo klausimus.
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos lyderis, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis posėdyje kalbėjo, kad Lietuva šiuo metu yra atsidūrusi situacijoje, kurią galima pavadinti tobula audra, kai nežinai, ko galima laukti už artimiausio posūkio. Taip konservatorių pirmininkas apibūdino valdžios kovą su COVID-19 pandemija ir neteisėtų migrantų iš Baltarusijos antplūdžiu.
TS-LKD vadovas priminė, kad šiemet prie Lietuvos valstybės sienos vyks Rusijos ir Baltarusijos karinės pratybos „Zapad“. Tai, anot jo, yra dar viena grėsmė, prisidedanti prie tobulos audros situacijos šalyje.
TS-LKD garbės pirmininkas Vytautas Landsbergis, partijos Tarybos posėdyje kalbėdamas apie COVID-19 pandemiją, ypač išskyrė asmenis, kurie nesiskiepija ir ragina kitus nesiskiepyti.
„Nesiskiepyti – tai reiškia platinti virusą. Kiekvienas, kuris nesiskiepija, yra potencialus platintojas. Ir reikia kiekvienam tą aiškiai į akis pasakyti. Aš to pasigendu. Plinta antivakserių sektantizmas, kuriam valstybė nesipriešina. Kodėl? Ką reiškia valstybės solidarumą griaunanti agitacija? Tai yra priešų veiksmas ir turėtų būti suvokiama atsakomybė ir už nesiskiepijimą, ir už agitaciją nesiskiepyti“, – kalbėjo V. Landsbergis.

A. Vrubliauskas pagyrė partijos kolegas Lauryną Kasčiūną ir Gintarę Skaistę už jų inicijuotą įstatymo pataisą nuo šių metų liepos 1 d. senatvės pensijos amžiaus sulaukusiems vienišiems asmenims mokėti 0,3 šalpos pensijų bazės dydžio (42 eurų) vienišų asmenų išmokas.


Meras A. Vrubliauskas taip pat pasisakė diskusijose, svarstomomis temomis iškeldamas nemažai svarbių klausimų ir pastabų.
Pirmiausia A. Vrubliauskas pagyrė partijos kolegas Lauryną Kasčiūną ir Gintarę Skaistę už jų inicijuotą įstatymo pataisą nuo šių metų liepos 1 d. senatvės pensijos amžiaus sulaukusiems vienišiems asmenims mokėti 0,3 šalpos pensijų bazės dydžio (42 eurų) vienišų asmenų išmokas. Nuo liepos 1 d. teisę gauti vienišų asmenų išmoką įgijo daugiau nei 60 tūkst. vienišų asmenų, o nuo kitų metų – 276 tūkst. asmenų.
Meras sakė, kad nemažos dalies pensininkų kasdienybė yra skurdi, o dar sunkiau gyventi tiems, kurie yra vieniši. Iki šiol vieniši asmenys, kurie galėjo pasinaudoti mirusio sutuoktinio socialinio draudimo įmokomis, gaudavo tik 24 eurų per mėnesį našlio pensiją, bet ir tos menkos išmokos negaudavo asmenys, kurie niekada nebuvo sudarę santuokos ar dėl įvairių priežasčių yra išsiskyrę.
A. Vrubliauskas taip pat stebėjosi, kodėl Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė savo įsakymo projekte nurodo, kad socialinių išmokų gavėjai negalės būti pasitelkiami visuomenei naudingai veiklai, jeigu ta veikla neatitinka jų profesinio pasirengimo, asmeninių gebėjimų ir net pomėgių, o dėl kitų darbų su jais apskritai nepavyks susitarti. Padirbėti už gautas išmokas nereikės ir tiems visuomenės nariams, kurie, pasak ministrės, stokoja socialinių įgūdžių, turi priklausomybių nuo alkoholio ar narkotinių, kitų psichiką veikiančių medžiagų. Žodžiu, pašalpą gavai ir toliau linksmai gyvenk, padirbėti gryname ore uždrausta, juokavo A. Vrubliauskas.
Kita svarbi tema, kuriai jau dabar turi ruoštis ne viena ministerija ir valstybės institucija, pasak A. Vrubliausko, yra Gambijos, Nigerijos, Somalio, Gvinėjos, Alžyro, Kongo, Kamerūno, Dramblio Kaulo kranto, Siera Leonės, Senegalo, Čečėnijos, Irako ir kitų šalių piliečiai, kurie norės integruotis į Lietuvos socialinį bei ekonominį gyvenimą. Kur tie žmonės? – retoriškai klausė A. Vrubliauskas ir pats atsakė, kad jie jau čia, ne tik Alytaus miesto, rajono, Lazdijų, Varėnos, bet ir kitų savivaldybių nelegalių migrantų laikinojo apgyvendinimo punktuose. Natūralu manyti, kad, pasibaigus karantino ir COVID-19 izoliacijos laikotarpiui, tikrai ne visi valstybės sienos pažeidėjai bus grąžinti ar patys išvyks į jų kilmės šalis, į kitas valstybes.

TS-LKD partijos Alytaus rajono skyriaus informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: