Dainavos žodis

Alytaus politikai iš daugiabučių kiemų nurodė pašalinti kai kuriuos automobilius

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Rytis Vitkauskas.

Alytaus miesto savivaldybės taryba priėmė naują tvarkos ir švaros taisyklių redakciją. Pagal ją miesto gatvėse (miesto bendrojo naudojimo zonose), prie daugiabučių namų esančiose stovėjimo aikštelėse draudžiama laikyti komercinius automobilius.

Į šią kategoriją patenka ir krovininiai mikroautobusai, ir keleiviniai, jei juose daugiau nei aštuonios vietos, puspriekabės bei priekabos. Jeigu tokios mašinos trukdo gatvių priežiūrai, jos gali būti nuvilktos. Sprendimą Alytaus politikai priėmė, mat daugiabučių aikštelėse tokios mašinos užima daugiau vietos nei lengvieji automobiliai. Tokios mašinos turėtų būti statomos privačiose ar įmonių aikštelėse.

„Pirmiausia tai mikroautobusai keleiviams vežti, kurie turi 9 vietas, komerciniai automobiliai. Pavyzdžiui, populiarus krovininis automobilis iki 3,5 tonos bendrosios masės „VW Transporter“ kiemuose stovėti negalės. Jis papuola į N1 kategoriją ir negali būti laikomas daugiabučių kiemuose ir bendro naudojimo keliuose. Nesvarbu, kad toks automobilis naudojamas kaip kasdieninė transporto priemonė. Juo labiau, kad yra atvejų, kai daugiabučių aikštelės įrengtos bendrijų ir Alytaus miesto savivaldybės dalinio finansavimo būdu, o šios mašinos užima daugiau vietos. Dėl to dalis gyventojų piktinasi. Du mėnesius vairuotojų nebaudėme, norėjome supažindinti su nauja tvarka, bet situacija nesikeitė ir nuo šių metų tokius pažeidėjus pradėjome bausti. Jau surašėme du Administracinių pažeidimų protokolus“, – apie naujas tvarkos ir švaros taisyklių nuostatas pasakojo Alytaus miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Rytis Vitkauskas.

Naujos tvarkos tikslas – didesnes mašinas patraukti iš daugiabučių kiemų ir miesto gatvių, kad po darbo grįžę miestiečiai nesusidurtų su parkavimo problemomis. Dienos metu bausti neketinama, mat tokius mikroautobusus dažnai naudoja statybininkai, aptarnaujantis transportas ar pietauti sugrįžę žmonės.

Du mėnesius įspėjimus daliję Alytaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai pamatė, kad ne visi tokių transporto priemonių savininkai geranoriškai laikosi naujos tvarkos. Po įspėjimų mikroautobusų savininkai pradėjo statyti savo mašinas kitose vietose, todėl Viešosios tvarkos skyrius, kartu su policija, tokius pažeidėjus pradėjo bausti. Už tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimus gresia bauda nuo 20 iki 140 EUR, o už pakartotinį nuo 140 iki 600 Eur.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: