Dainavos žodis

Susitikime Raitininkuose – ir apie darbus, ir apie skaudulius

Raitininkų seniūnija yra labiausiai nutolusi nuo Alytaus rajono savivaldybės centro, tačiau čia planuojamų ir vykdomų darbų – ne mažiau nei kitur. Susitikimo metu Alytaus rajono merė su komanda diskutavo ne tik apie darbus ir planus, bet ir gyventojų lūkesčius, skaudulius.

„Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad Raitininkų seniūnijoje yra tiek daug žmonių, kuriems rūpi savo krašto ateitis. Suprantu dalies gyventojų piktumą ir nusivylimą dėl ankstesnių sprendimų uždaryti paštą, mokyklas, ambulatoriją. Negaliu atsakyti už tai, kas buvo, tačiau galiu ir noriu kalbėtis, diskutuoti ir kartu ieškoti geriausių sprendimų. Tikiu, kad per konstruktyvų dialogą galime rasti bendrus taškus ir sprendimus, kurie užtikrintų saugumą, patogumą ir leistų čia gyventi pilnavertį gyvenimą“ , – kalbėjo merė R. Vitkauskienė.

Turiningas laisvalaikis ir kultūra – prioritetuose

Kad vaikai laisvalaikį galėtų leisti saugiai ir kokybiškai, merė Rasa Vitkauskienė patikino, kad dar šiais metais bus sutvarkyta apleista seniūnijoje esanti žaidimų aikštelė. Dar viena svarbi žinia gyventojams – artimiausiu metu planuojama atkurti Kultūros centro Makniūnų skyrių, kuris organizuotų renginius, edukacijas ir kitas kultūrines veiklas.

„Džiaugiamės, kad Jūsų bendruomenė tokia aktyvi. Jeigu yra didesnis poreikis kultūrinėms veikloms, užimtumui, kalbėkimės, tarkimės, siūlykite. Kiekviena iniciatyva yra svarbi, reikalinga. Seniūnijos gyvenimas yra ir pačių gyventojų rankose“, – susitikime kalbėjo vicemeras Aurimas Truncė.

Seniūnijoje planuojama tvarkyti kapines

Raitininkų seniūnijoje yra 20 kapinių. Šiemet planuojama sutvarkyti Bugonių, Druskininkų, Vabalių, Makniūnų ir Meškasalio kapinių aplinką. Jei pavyks susitarti su privataus sklypo savininkais, planuojama sutvarkyti ir privažiuojamąjį kelią į Lizdų kapines. Jau kitais metais Bugonių kapines numatyta aptverti tvora.

Seniūnijoje planuojama išasfaltuoti apie 7 km kelių. Savivaldybės taryba patvirtino naują tvarką, pagal kurią prie kelių tvarkymo gali prisidėti fiziniai ir juridiniai asmenys. Gyventojams finansiškai prisidėjus 30 proc., planuojama asfaltuoti apie 900 m privažiuojamojo kelio prie gyvenamųjų namų nuo kelio Nemunaitis – Galintėnai.

Artimiausiais metais – 7 km išasfaltuotų kelių

Šiais metais planuojama išasfaltuoti kelio Meškasalis – Vabaliai – Valėniškės 1,2 km ruožą, o 2025 metais – 0,9 km, 2026 metais – dar 1,1 km. Ateinančius dvejus metus vyks kelio ir Makniūnai–Vabaliai remonto darbai: 2025 metais planuojama išasfaltuoti 1,5 km, o 2026 metais – 1 km ruožus. Taip pat šiemet numatyta asfaltuoti Ryliškių kaimo Voveraičių gatvę.

Šiais bus žvyruojamas privažiuojamasis kelias prie Vabalių kaimo, nuo kelio Meškasalis – Vabaliai – Valėniškės, o privažiuojamajame kelyje prie Ryliškių, nuo kelio Kampai – Ryliškiai – Merkinė, bus suremontuota pralaida.

Ryliškiuose per ateinančius dvejus metus planuojama sutvarkyti ir daugiabučio aikštelę. Siekiant, kad seniūnija ir viešosios erdvės būtų švaresnės, tvarkingesnės, Alytaus rajono vadovai ketina sustiprinti personalą.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: