Dainavos žodis

Donatas Klimkevičius ekologiniame ūkyje tikisi neblogo derliaus

Iš kairės: Alytaus rajono savivaldybės meras A. Vrubliauskas ir Žvirgždėnų kaimo ūkininkas D. Klimkevičius.

Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas nuolat domisi, kaip rajono ūkininkams sekasi javapjūtės darbai. Meras aplankė ir šią savaitę javus pradėjusį kulti Žvirgždėnų kaimo (Daugų seniūnija) ūkininką Donatą Klimkevičių.

36 metų D. Klimkevičius – vienas iš jauniausių ūkininkų Daugų seniūnijoje, bet kartu su tėvais prižiūri apie 650 hektarų ūkį. Pats Donatas puoselėja ekologinę augalininkystę – augina Spelta kviečius, žirnius, pupas, po truputį kitų grūdinių kultūrų. Tėvai daugiau tvarkosi su gyvuliais.

Meras A. Vrubliauskas teiravosi, kaip jaunajam ūkininkui sekasi valyti ir džiovinti grūdus, paruošti juos ekologiniam sertifikavimui. D. Klimkevičius sakė, kad tikisi neblogo derliaus, jeigu tik lietus nesutrukdys javų laiku nukulti. Grūdus Donatas veža į tris valymo ir džiovinimo bokštus, turi ir džiovyklą, tačiau sako, kad jau reikia plėstis, įsirengti daugiau modernių talpyklų.

Meras taip pat padėkojo D. Klimkevičiui, kad jis prireikus visada padeda seniūnijai, žiemą su savo technika valė kelius, prisideda prie kitų darbų.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: